01/09 Interactieve primeur voor SporzaTijdens deze 41ste editie van de AG Memorial Van Damme, die start op vrijdag 1 september, gaat Sporza dankzij een samenwerking met de start-up Kiswe Mobile helemaal de innovatieve en interactieve toer op. Kiswe specialiseert zich namelijk in beklijvende ervaringen aanbieden rond muziek en sport op mobiel. Dat zal ze ook toepassen tijdens de uitzendingen van de Memorial. Zo hoeven sportfans absoluut niks te missen van de verschillende wedstrijden.


Sporza staat dus niet enkel in voor live-uitzendingen op televisie en radio, maar sportliefhebbers kunnen via de Kiswe-app ook alle kampnummers, die op hetzelfde moment beslecht worden, volledig bekijken. Daarnaast kunnen kijkers in de app wedstrijdresultaten raadplegen, alle beelden taggen en herbekijken en deelnemen aan interactieve live-quizzen.


De samenwerking tussen Sporza en Kiswe kwam tot stand binnen VRT Sandbox, dat kortdurende projecten opzet tussen VRT en start-ups om zo te kunnen innoveren. Sporza en Kiswe Mobile evalueren na de Memorial hoe ze in de toekomst een nog rijkere kijkervaring kunnen bieden dankzij een geïntegreerd aanbod en andere interactieve componenten.Meer info over de totaalervaring die Sporza wil bieden, vindt u hier.