Voor een optimaal bereik tijdens de 'surfmomenten', heeft Var een Digital Boost-pakket ter beschikking. U kunt u terecht bij het Var-radioteam voor meer informatie.

Contacteer ons

Digitale radio-innovaties

Welke opportuniteiten zitten er de komende jaren in de pijplijn voor radio? Welke digitale innovaties zullen de toekomst van het medium vormgeven? En welke voordelen kunnen ze hebben voor adverteerder én consument? egta, de Europese vakvereniging van audiovisuele regies, bundelde voor haar leden een aantal interessante cases uit verschillende landen. Van radio in kleur tot een slimme radio rond je pols...


Chameleon, méér dan enkel radio


Chameleon is het resultaat van een Russisch-Turkse samenwerking. Het platform combineert radio-uitzendingen, exclusieve videocontent én artikels rond de redactionele inhoud van de radioprogramma's. Bovendien biedt het platform heel wat mogelijkheden voor sociale media en geconnecteerde toestellen.
(2015)


Radiospots shazamen


Je radiocampagne boosten met Shazam, het kan. Dankzij een samenwerking tussen het Nederlandse radiostation Sky Radio en Shazam konden luisteraars de radiospot van Bavaria Beer 'shazamen' en zo kwamen ze terecht op de wedstrijdpagina van het biermerk. Goed voor een recordaantal hits!
(2015)


Personaliseerbare radio


Zelf kunnen kiezen wat voor informatie je op de radio te horen krijgt? Wakker worden met je favoriete presentator? De radioapp Radio.likemee van het Duitse REGIOCAST maakt het mogelijk. Het bedrijf wil radio zo persoonlijk mogelijk maken. Van een gepersonaliseerde wake up-call ’s ochtends tot het kiezen van de content die je wil horen. Dit alles gaat gepaard met heel wat advertentiemogelijkheden.
(2015)


Radio om je pols


Na televisie, computer, telefoon en tablet kon het horloge niet achterblijven als platform om naar radio te luisteren. Daarom voegde Radioplayer in Groot-Brittannië eind 2014 de smartwatch toe aan zijn reeds bestaande desktop-radiospeler en mobiele apps. Zo kunnen luisteraars waar en wanneer ze maar willen afstemmen op hun favoriete zenders.
(2015)