Sam Homblé
Sam Homblé
Manager Creative Partnerships
11/06/2024
De Warmste Week staat dit jaar in het teken van eenzaamheid, een probleem dat 1 op de 2 Vlamingen soms ervaart. Door een gebrek aan sociaal vangnet, werk- of schoolproblemen, afkomst, gender, een beperking of ziekte voelen veel mensen zich niet gezien of begrepen. De grootste solidariteitsactie van Vlaanderen wil hier verandering in brengen en streeft naar een samenleving waarin iedereen zich verbonden voelt.

Ambassadeurs roepen op tot actie

De VRT-gezichten Francisco Schuster, Eva De Roo, Manu Van Acker en Dara Oguntubi zijn de nieuwe ambassadeurs en roepen heel Vlaanderen op om warme projecten in te dienen rond eenzaamheid. Zij gaan samen de strijd aan tegen eenzaamheid en mensen verbinden.

Projecten indienen en steunen

Net als de vorige jaren engageert KBC zich als exclusieve hoofdpartner om De Warmste Week te ondersteunen en mee verder uit te bouwen. 

Bestaande en nieuwe verenigingen kunnen vanaf nu tot 31 augustus hun projecten indienen bij het DWW-fonds van de Koning Boudewijnstichting. Een onafhankelijke jury zal de projecten selecteren die ondersteund worden door De Warmste Week. Meer informatie over de selectiecriteria is te vinden op dewarmsteweek.be. De geselecteerde projecten steunen kan vanaf dit  najaar.

De Warmste Week vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 24 december in Brugge en is te volgen op VRT 1, Studio Brussel, MNM, Ketnet en VRT MAX. 

Wil jij dit jaar met je merk mee vlammen om het verschil te maken?

Laat het ons weten. We helpen je graag verder.