Anny Wuyts
Anny Wuyts
General Manager
21/11/2022
De SONIQ Awards zijn helemaal terug met een vierde editie. VIA, de Belgische Vereniging van de Audiovisuele Media, bekroont dit jaar opnieuw de beste cases in 4 verschillende categorieën: best in use of radio, best in innovation in audio, best in branded audio content en soniq branding. De uitreiking staat gepland op 16 februari van 9 tot 10u via een live videofonische radio-uitzending.

SONIQ Awards: 4 categorieën

 1. Best in use of Radio
  In deze categorie gaan we op zoek naar succescases die radio hebben gebruikt als hoeksteen, of ten minste als essentieel onderdeel, van de communicatie strategie van een adverteerder
   
 2. Best innovation in Audio
  In deze categorie willen we vernieuwingen bekronen op het vlak van het gebruik van nieuwe dragers of creatief audiogebruik in het brede domein van audio.
   
 3. Best Branded Audio Content
  Deze award bekroont alle vormen van audio content – on demand of lineair – die ingezet werden om een merk te positioneren, te ondersteunen of diepgang te geven.

   

 4. Soniq Branding
  Deze award legt de focus op het gebruik van geluid om een merk te definiëren of om de kernwaarden van het merk te communiceren.


Benieuwd naar de winnaars van vorig jaar

Wie mag een dossier indienen?

Zowel creatieve agentschappen, adverteerders, productiehuizen als media agencies kunnen een (beperkt en gratis) dossier indienen. Alle info over hoe je een dossier moet indienen kan je op de website van VIA terugvinden. Dit dient ten laatste op 19 januari 2023 te gebeuren. Een jury van professionals zal zich begin februari buigen over de oogst en de winnaars kiezen.

Wil je zeker niets missen van Soniq 2023 dan kan je je aanmelden via deze link.

Benieuwd hoe je audio kan inzetten om je doelgroep te bereiken?

Contacteer ons, we helpen je graag verder.