Marit Ginevro
Marit Ginevro
Head of Marketing
30/01/2019
Het autosalon is voor automerken één van de vele momenten om via radio hun nieuwste modellen en promoties onder de aandacht te brengen. In dit artikel lichten we toe hoe adverteerders dat doen, en met welke mediamix.

De autosector is het hele jaar actief op radio. “Adverteerders ervaren radio als een sterk medium dat goed werkt voor de combinatie branding en opendeurdagen,” legt Rudi Janssens, Sales Director bij Var, uit.

Maar daar stopt het niet bij. Radio wordt ingezet als traffic generator. “In aanloop naar het autosalon en naar de showrooms voor de opendeurdagen. Online bijvoorbeeld naar de car configurator op de website,” verduidelijkt Rudi Janssens.

De gebruikelijke mediamix bestaat uit spotjes voor radio, tv en bioscoop, out of home-advertenties, advertenties in kranten en magazines en display in de vorm van online banners, overlays en IMU’s.

Opvallend is dat het aandeel van radio in het mediaplan blijft toenemen. Op drie jaar tijd steeg het radioreclame-aandeel met 5% (17% in 2016 naar 22% in 2018) en tv-reclame met 4% (29% in 2016 versus 33% in 2018). Het aandeel van out of home-advertenties is in die periode stabiel gebleven.

In het overzicht is geen rekening gehouden met de investeringen in internet advertising, aangezien recentelijk de methode voor de metingen van dat medium is gewijzigd en in het totaalplaatje een vertekend beeld zou geven.

Conclusie? “Radio is een ideaal medium voor branding en traffic generation”, besluit Rudi Janssens.

Interesse in adverteren via radio?

Contacteer onze matchmakers voor een offerte op maat.