Sam  Homblé
Sam Homblé
Manager Creative Partnerships
08/01/2021
Nog op zoek naar een leuke bezigheid in je kot of tijdens je wandelingen? Ziehier de 10 populairste VRT-podcasts van 2020: van korte, amusante verhalen tot diepgaande geschiedkundige onderzoeken.

1. Bourgondiërs: 760.186 plays

Klara is goed vertegenwoordigd in de podcastwereld. In De Bourgondiërs neemt Bart Van Loo je mee op een wonderlijke maar gevaarlijke reis naar de Middeleeuwen. Je komt langs brandstapels en feestelijke banketten, leert over de pest en riddertoernooien, ontmoet Jeanne d’Arc en Filips de Goede en ontdekt schizofrene koningen en geniale kunstenaars.

2. Nachtwacht: 438.408 plays

De succesvolle reeks Nachtwacht van Ketnet krijgt na twee bioscoopfilms nu ook een vervolg in de vorm van luisterverhalen. Ketnetters kunnen op ketnet.be en in de Ketnet-app ook een geanimeerde versie van de luisterverhalen terugvinden.

3. Tribune: 377.938 plays

De Tribune is een uurtje radio/podcast van Sporza waarin 2 gasten met een mening de meest brandende sportactualiteit van de afgelopen week bespreken. De Tribune is elke maandagavond te beluisteren tussen 19u en 20u op Radio 1 en onbeperkt beschikbaar als podcast.

4. Lotte gaat diep: 168.480 plays

In Lotte Gaat Diep van MNM vertellen bekende Vlamingen over verschillende onderwerpen: van de invloed van mama/papa worden op je seksleven tot onzekerheden tijdens het daten, single zijn, de eerste keer en het belang van vriendschappen.

5. Iemand: 142.357 plays

De populaire podcast-reeks van Radio1-reporters Philip Heymans en Ward Bogaert is een reeks over gewone mensen met buitengewoon sterke verhalen.

6. Leopold II: 133.057 plays

De meningen over Leopold II zijn, op z’n zachtst gezegd, verdeeld. Massa- moordenaar, koning met twee kronen, megalo- maan bouwheer, filantroop, ongenadig despoot, meesterstrateeg, visionair, sluwe vos, hoerenloper,... Meesterverteller Johan Op de Beeck brengt het hele verhaal in de 10-delige Klara serie ‘Leopold II’

7.De verdwijning van Britta Cloetens: 112.109 plays

Deze driedelige één-podcast neemt je mee in de mysterieuze verdwijningszaak van Britta Cloetens, een jongedame van 25 die verdween in 2011. De podcast vertelt het verhaal van haar dierbaren, maar ook van de speurders en zelfs van de dader.

8. Ik, Karin: 97.846 plays

Speciaal voor de Thuis-fans: in de 25 afleveringen van ‘Ik, Karin’ leer je het veelbesproken personage Karin Baert nog beter kennen. Wie is Karin Baert? Advocate, ex van Tom, moeder van Kobe, maar volgens velen de grootste feeks van Thuis.

9.De rotonde: 91.003 plays

Christel Van Dyck neemt haar intrek in voormalig hotel De Rotonde. Daar overloopt ze de wegenkaarten van haar gasten. In elke aflevering van deze Radio 2 podcast praat ze met bekende Vlaming over de afslagen van zijn of haar leven.

10.Rechtvaardige rechters: 89.821 plays

De Rechtvaardige Rechters van Radio 2 halen bizarre nieuwsfeiten onderuit of creëren zélf fake news als het moet. De Rechtvaardige Rechters zijn onvervalste optimisten en geven met alle plezier een positieve draai aan het nieuws. Al blijft hun oordeel streng, maar rechtvaardig.