Sam Homblé
Sam Homblé
Manager Creative Partnerships
08/01/2021
Nog op zoek naar een leuke bezigheid in je kot of tijdens je wandelingen? Ziehier de 10 populairste VRT-podcasts van 2020: van korte, amusante verhalen tot diepgaande geschiedkundige onderzoeken.

Opgelet, de podcastmeting is nog in volle opbouw. De aantallen hieronder zijn enkel de accurate cijfers van Spotify en iTunes (Apple) wat betreft het aantal plays (minstens 60 seconden), dus exclusief de VRT-websites en -apps, Soundcloud, Google Play ... De eigen platformen meten we nog niet accuraat genoeg om ook daar uitspraken over te kunnen doen. Onderstaande data zijn een lijstje van de podcasts die we konden uitdraaien tot en met 21/12/2020.

1. Bourgondiërs: 760.186 plays

Klara is goed vertegenwoordigd in de podcastwereld. In De Bourgondiërs neemt Bart Van Loo je mee op een wonderlijke maar gevaarlijke reis naar de Middeleeuwen. Je komt langs brandstapels en feestelijke banketten, leert over de pest en riddertoernooien, ontmoet Jeanne d’Arc en Filips de Goede en ontdekt schizofrene koningen en geniale kunstenaars.

Beluister de podcast

2. Nachtwacht: 438.408 plays

De succesvolle reeks Nachtwacht van Ketnet krijgt na twee bioscoopfilms nu ook een vervolg in de vorm van luisterverhalen. Ketnetters kunnen op ketnet.be en in de Ketnet-app ook een geanimeerde versie van de luisterverhalen terugvinden.

Beluister de podcast

3. Tribune: 377.938 plays

De Tribune is een uurtje radio/podcast van Sporza waarin 2 gasten met een mening de meest brandende sportactualiteit van de afgelopen week bespreken. De Tribune is elke maandagavond te beluisteren tussen 19u en 20u op Radio 1 en onbeperkt beschikbaar als podcast.

Beluister de podcast

4. Lotte gaat diep: 168.480 plays

In Lotte Gaat Diep van MNM vertellen bekende Vlamingen over verschillende onderwerpen: van de invloed van mama/papa worden op je seksleven tot onzekerheden tijdens het daten, single zijn, de eerste keer en het belang van vriendschappen.

Beluister de podcast

5. Iemand: 142.357 plays

De populaire podcast-reeks van Radio1-reporters Philip Heymans en Ward Bogaert is een reeks over gewone mensen met buitengewoon sterke verhalen.

Beluister de podcast

6. Leopold II: 133.057 plays

De meningen over Leopold II zijn, op z’n zachtst gezegd, verdeeld. Massa- moordenaar, koning met twee kronen, megalo- maan bouwheer, filantroop, ongenadig despoot, meesterstrateeg, visionair, sluwe vos, hoerenloper,... Meesterverteller Johan Op de Beeck brengt het hele verhaal in de 10-delige Klara serie ‘Leopold II’

Beluister de podcast

7. De verdwijning van Britta Cloetens: 112.109 plays

Deze driedelige één-podcast neemt je mee in de mysterieuze verdwijningszaak van Britta Cloetens, een jongedame van 25 die verdween in 2011. De podcast vertelt het verhaal van haar dierbaren, maar ook van de speurders en zelfs van de dader.

Beluister de podcast

8. Ik, Karin: 97.846 plays

Speciaal voor de Thuis-fans: in de 25 afleveringen van ‘Ik, Karin’ leer je het veelbesproken personage Karin Baert nog beter kennen. Wie is Karin Baert? Advocate, ex van Tom, moeder van Kobe, maar volgens velen de grootste feeks van Thuis.

Beluister de podcast

9. De rotonde: 91.003 plays

Christel Van Dyck neemt haar intrek in voormalig hotel De Rotonde. Daar overloopt ze de wegenkaarten van haar gasten. In elke aflevering van deze Radio 2 podcast praat ze met bekende Vlaming over de afslagen van zijn of haar leven.

Beluister de podcast

10. Rechtvaardige rechters: 89.821 plays

De Rechtvaardige Rechters van Radio 2 halen bizarre nieuwsfeiten onderuit of creëren zélf fake news als het moet. De Rechtvaardige Rechters zijn onvervalste optimisten en geven met alle plezier een positieve draai aan het nieuws. Al blijft hun oordeel streng, maar rechtvaardig.

Beluister de podcast

Interesse om je merk te linken aan een podcast?

Contacteer Sam Homblé, onze Manager Creative Partnerships: