Mauro Meurisse
Mauro Meurisse
TV Expert Premium Partnerships
24/02/2021
Van hartverwarmende reality over in-depth documentaires tot Vlaamse fictiereeksen. Dit kan je verwachten deze lente op Eén.

Gloednieuwe reeksen

In het nieuwe De Kemping (later dit voorjaar) starten negen jongeren samen met Tijs Vanneste vanuit het niets een camping op en baten ze die uit. Elk van deze jongeren raakt moeilijk aan werk of kan moeilijk werk houden. De jongeren krijgen twee maanden lang de verantwoordelijkheid over de camping zelf in handen en beslissen alles. Tijs Vanneste, die tien jaar lang les gaf in het buitengewoon onderwijs, coacht hen om zich later op de arbeidsmarkt te kunnen smijten.

 

“Waarom wil mijn baby maar niet doorslapen?”, “Is het oké als mijn zoon tien uur per dag zit te gamen?” of “Mijn kind is zes jaar en heeft nu al stress, dat is toch niet normaal?”: In het nieuwe De Wonderjaren (vanaf 24 maart) gaan Siska Schoeters en Dieter Coppens aan de slag met al die vragen rond opvoeding. Want opvoeden, dat gaat met vallen en opstaan.

In het nieuwe Zorgen voor mama (later dit voorjaar) praat Kristel Verbeke met zes moeders die laten zien en voelen wat het betekent om in armoede te leven. Zes moeders die het beste willen voor hun kind, maar voor wie het niet altijd simpel is om dat te kunnen geven.


De documentaire Salah (vanaf 9 maart) vertelt het verhaal van Salah Adbeslam, van zijn jeugdjaren in een warm nest in Sint-Jans-Molenbeek, over zijn radicalisering, tot zijn aandeel in de bloederige terreuraanslag vijf jaar geleden. Stap voor stap neemt documentairemaker Eric Goens de kijkers mee in de onderhuidse wereld waar jihadistenleiders kleine criminelen rekruteren voor hun heilige oorlog.

Terugkerende toppers

Dit voorjaar brengt Eén ook nieuwe seizoenen van een aantal reeksen. Zo komen we te weten hoe het ondertussen gaat met de vriendengroep in het 3e seizoen van de populaire fictiereeks Dertigers (later dit voorjaar).

In dit buitengewone schooljaar keert ook De Klas (vanaf 9 maart) terug. Onder andere Imke Courtois, An Lemmens, Dieter Coppens en Bart Peeters gaan op zoek naar wat er leeft bij de jongeren en hoe ze zich voelen in deze complexe tijden.

Terug van weggeweest is ook Radio Gaga (vanaf 3 maart). Joris Hessels en Dominique Van Malder halen in 2021 hun zelfgebouwde mobiele radiostudio opnieuw van stal voor een minireeks van het human interestprogramma. In dit nieuwe seizoen willen ze een hart onder de riem steken van al wie zich het voorbije jaar ingezet heeft in de zorgsector.

Hoe als adverteerder meegenieten van het grote bereik van VRT NU, Eén en Canvas?

Dit zijn de mogelijkheden vanaf 2021:

1. Exclusieve partner 2022-2023

Word een exclusieve langetermijnpartner van programma’s op Eén en Canvas met jouw 5”-billboards – die automatisch ook meelopen op VRT NU – en vergroot zo je naamsbekendheid en imago. Interesse in de pakketten vanaf 2022? Download onze paper Premium Partnerships TV & Video of contacteer ons voor meer info

2. Boodschappen van algemeen nut

Geniet van speciale tarieven en omkader je campagne met de kwalitatieve content van Eén en Canvas. Contacteer bruno@var.be

3. Adverteren rond webreeksen of merkintegraties

Interesse in de mogelijkheden van adverteren rond webreeksen of je merk integreren rond Brand Extensions-afgeleiden? Contacteer sam@var.be

4. Preroll video advertising

Voor het eerst sinds 2020 is het marktaandeel van VRT NU bij -24 jarigen groter dan dat van de lineaire VRT-zenders. In de loop van 2021 wordt VRT NU verder uitgebouwd tot een volwaardig platform voor smaakverbreding en personalisering. Dit najaar rollen we preroll video ads voor adverteerders uit.

Meer lezen over de nieuwe crossmediale mogelijkheden?

Blijf op de hoogte van de nieuwe mogelijkheden voor adverteren op VRT NU:
- Download de nieuwste editie van ons InTune-magazine
- Lees onze whitepaper Verrassend Veel VRT
- Schrijf je in voor onze newsletter