Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Content Marketeer
17/08/2018
Nu de zomer bijna op zijn einde loopt, kijken we al halsreikend uit naar de najaarsprogrammatie op Eén en Canvas. De VRT-zenders hebben heel wat mooie programma’s klaarstaan.

Eén

Block image

De vaste waarden krijgen een nieuw seizoen. In ‘De klas R02’ gaan o.a. Adil El Arbi, Staf en Mathias Coppens, Jani Kazaltzis en Goedele Liekens op hun eigen, spontane manier met de leerlingen in dialoog over onderwerpen die er echt toe doen. In ‘Die huis R02’ ontvangt Eric Goens onder meer Stefaan Degand en Filip Peeters, boeiende gesprekken verzekerd. In ‘Reizen Waes’ keert publiekslieveling Tom Waes terug met een nieuw seizoen, met één belangrijke wijziging: deze keer blijft hij binnen de grenzen van het Europese continent. Hiermee toont hij dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen om je te laten verrassen.

Over Water: Een topserie van eigen bodem

Block image

Eén lanceert nieuwe Vlaamse fictie. ‘Over water’ is de langverwachte psychologische dramareeks, geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda. In de reeks zien we het leven van de voormalige tv-ster John Beckers die van zijn vrouw en kinderen een allerlaatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij start bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader, maar komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste en lucratiefste handel aan de dokken: cocaïne.

Beklijvende documentaires

Block image

Na Birth day en Wedding day is er nu het laatste deel van het drieluik: Last days. Fotografe Lieve Blancquaert reist de wereld rond om de laatste fase van ons leven in beeld te brengen.

De nieuwe reeks Kinderziekenhuis 24/7 brengt dan weer de moedige verhalen van 26 kinderen in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent, waar de makers van Spoed 24/7 en Politie 24/7 zes weken lang hun camera’s opstelden.

Een blik achter de schermen

Ten slotte pakt Eén dit najaar uit met ‘De veiligheid van het land’. Deze nieuwe reeks geeft een exclusieve blik achter de schermen van het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken en volgt van daaruit mee hoe beleidsmakers, overheden en operationele diensten samenwerken.

Canvas pakt uit

Ook Canvas is klaar voor een boeiend en inspirerend najaar met een hele reeks gloednieuwe titels, vaste waarden en nieuwe seizoenen van vertrouwde programma’s. De zender zet dit najaar verder in op analyse en duiding in ‘Terzake’ en ‘De afspraak’, meeslepende discussies in ‘Extra time’ en satire in ‘De ideale wereld’.

Daarnaast worden er ook heel wat nieuwe programma’s gelanceerd. ‘Dank dat u bij ons was’ gaat over 40 jaar tv-journalistiek naar aanleiding van 40 jaar Martine Tanghe als nieuwsanker. Wat is er veranderd in de manier waarop het tv-nieuws tot stand komt? 30 journalisten van vroeger en nu getuigen.

In ‘De val’ maakt Michaël Van Droogenbroeck tien jaar na de feiten de balans op van de financiële crisis van 2008.

Er komt ook een nieuwe reeks van Rudi Vranckx: in ‘Voor de zonden van de vaders’ volgt hij de ouders van gevallen of opgesloten Syriëstrijders die op zoek zijn naar hun kleinkinderen.

Aangrijpend, maar ook onthutsend: een nieuw programma van Lieven Scheire en de nieuwe reeks ‘Voor de mannen’ waarin Xavier Taveirne praat met de eerste generaties mannen die zich durfden te outen in de tijdsgeest van toen. “Ze moesten ze allemaal doodschieten” (getuige Roger Van Loon citeert zijn vader) uit ‘Voor de mannen’.

Internationale topfictie

Ook topfictie ontbreekt niet in het Canvas aanbod: ‘My Brilliant Friend’, een nieuw seizoen van ‘Top of the Lake’ en het spraakmakende ‘Who is America?’ van Sacha Baron Cohen, maar ook het 2e seizoen van de beklijvende successerie ‘The Handmaid’s Tale’ zal op Canvas te zien zijn. “Canvas zet dit najaar in op de sterktes die we kennen”, aldus netmanager Olivier Goris.

 

Block image