Geert Vansant
Geert Vansant
Market Intelligence Manager
15/06/2021
Wat duurt 5 seconden en heeft de kracht om zowel merkbekendheid, aankoopintentie als imago te boosten? De 5”-billboards op Eén en Canvas. Van 9 tot 15 september krijgen adverteerders weer de kans zich via shortform-advertising structureel – voor een periode van 1 of 2 jaar – te linken aan VRT-televisie. We helpen je graag het beste te halen uit zo’n Premium Partnership TV & Video door 3 billboard-inzichten te delen.

Inzicht: de impact van DBA’s.

DBA’s zijn distinctive brand assets: herkenbare visuele en auditieve elementen in je campagne waardoor je doelgroep je 5”-spot onmiddellijk linkt aan je merk. Shortcuts to the brain dus. Ze verfrissen geheugenstructuren en doen je doelgroep aan jouw merk denken in aankoopsituaties. Dat blijkt niet alleen uit ons eigen DIVA-impactonderzoek, maar ook uit het boek ‘How Brands Grow’ van Byon Sharp. Ons DIVA-onderzoek test al geruime tijd campagnes op hun DBA’s. De sterkste scores gaan daarbij steeds naar merken met visuele DBA’s (denk: Donald Muylle) en auditieve DBA’s (denk: Impermo). In tijden van overload wordt branding power steeds belangrijker en is het zaak om eruit te springen. DBA’s zijn daarbij key, definieer ze en maak er gebruik van.

Best of 2020-2021

De trofee voor de beste branding power scores van 2020-2021 gaat naar Martini, Délio en Stihl. Visuele elementen, sterke jingles en herkenbare slogans zorgden voor brandingscores tot 84%.

 

0:00
/
0:00
0:00
/
0:00
0:00
/
0:00

Check ook de andere 2 tv-billboardinzichten:

Een Premium Partnership vanaf 2022?

Intekenen kan tussen 9 september en 15 september 2021. Je hebt de keuze tussen 2 sponsorpijlers van 1 of 2 jaar:

  • Pijler I. TV: sponsoring via 5” billboarding bij Eén- en Canvas-programma’s en hun respectievelijke trailering
  • Pijler II. Leefwerelden: sponsoring via 5” billboarding bij trailers van (zowel tv- als radio-) events en promoties van de VRT waarvoor er tv-campagnes op Eén en Canvas bestaan
  • Daarnaast kan je je partnership optioneel verrijken met 15”-prerolls via het extra bereik van VRT NU.

Meer weten over de mogelijkheden?

  • Download onze tv-publicatie voor meer informatie
  • Contacteer ons voor een presentatie.