Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Senior Marketing Executive
31/08/2020
Je mediaplan dit najaar vervolledigen met VRT-radio? Hoe beter doen dan adverteren voor, na en in de kwalitatieve content van onze radiozenders? De zenders trappen het najaar af met enkele nieuwe programma’s en vaste waarden.

Studio Brussel

Block image

#sharingiscaring, dus geeft StuBru dit najaar 7 selectors de kans om de avond over te nemen. Vanaf maandag 31 augustus delen onder meer Noémie Wolfs en Abattoir Anvers (Faisal, Glints en Yong Yello) hun favoriete muziek tussen 20u en 22u. Ook gevestigde waarden Stijn Van de Voorde en Jeroen Delodder nemen een avond voor hun rekening, naast Thibault Christiaensen, Black Mamba en Rik De Bruycker.

Vanaf zondag 6 september gaat Stijn Van de Voorde 12 weken lang op zoek naar De King of Pop (m/v/x). Bekende en onbekende muziekliefhebbers quizzen om de titel van het jaar, zowel on air als online. Onder meer Danira Boukhriss, Mathieu Terryn, Pedro Elias en Coely dingen mee naar de kroon.

Michèle Cuvelier staat elke ochtend samen op met Thomas Huyghe, Merol, Pedro Elias, Lennert Coorevits en Meskerem Mees die haar afwisselend zullen assisteren. En in afwachting van Eva De Roo die met zwangerschapsverlof is, presenteren Fien Germijns & Joris Brys de vooravond. Van maandag tot en met donderdag duikt Sander Vandenhende (22) met zijn wekelijkse gast in Sander en beter kop vooruit de laatavond in, zoekend naar dingen die het daglicht niet mogen zien.

Voor het weekend geeft Studio Brussel de microfoon aan jonge radioveulens Hannelore Van Besouw (25) en Margaux Amant (20). Hannelore presenteert voortaan De Tijdloze op zaterdag. Margaux neemt aansluitend over voor De Afrekening. In de late uren van het weekend zorgen 6 nieuwe dj's voor beats: Joyhauser, Maxim Lany, Klaps, Lola Haro, Bibi Seck en Hakimm, Dj Licious en Rumble. Van melodische house, good old techno over hiphop en drum-'n-bass: muzikale trips zijn gegarandeerd.

Bekijk het programmaschema van StuBru
2020_Najaarsprogrammatie StuBru NL
Download

MNM

Block image

Laura Govaerts en Sander Gillis nemen het avondspitsblok Gillis & Govaerts voor hun rekening. Zij zullen de luisteraars door files, huiswerk en de avondrush loodsen met een goede mix van actualiteit en entertainment.

MNM UrbaNice zal voortaan door het leven gaan als MNM Juice. De donderdagavond wordt zo meer dan ooit the place to be voor all things hiphop en r&b.

En de vaste waarden De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow, Generation M met Dorianne Aussems en Sing Your Song met Brahim blijven vertrouwde sterkhouders.

Dit najaar zet MNM ook in op jong talent met maar liefst vier nieuwe radiostemmen: Anke Goergen, Esther Nwanu, Robin Keyaert en Timo Piredda. Robin neemt BFF - Best Friends Forever voor zijn rekening. Timo, Esther en Anke zullen samen met MNM-dj Alexandra Gadzina afwisselend MNM Late Night presenteren.

Bekijk het programmaschema van MNM
2020_Najaarsprogrammatie MNM NL
Download

Radio 1

Wie aan de Ronde van Frankrijk denkt, denkt aan De Tour Vandaag op Radio 1. Op zaterdag 29 augustus start de 107de editie in Nice. De Tour Vandaag brengt elke dag van 29 augustus tot en met 20 september van 13u tot 19u) verslag uit.

Michaël Van Droogenbroeck verdwijnt uit De Ochtend, maar sluipt op zaterdag weer binnen met een ontbijtgesprek met een topper uit de politiek. Ruth Joos ruilt De Wereld Vandaag voor De Ochtend en zal het programma elke week afwisselend met Xavier Taveirne presenteren. In De Wereld Vandaag wisselen Ruth Roets en Gert Geens elkaar elke week af. Gert is bekend van Sporza radio en viel eerder al in bij De Ochtend en De Wereld Vandaag in vakantieperiodes.

Ook podcasts staan dit najaar op het programma bij Radio 1. Naast de klassiekers zoals Interne Keuken, Nieuwe Feiten, De Wereld van Sofie en De Tribune, lanceert de zender de Ontbijtpodcast van Michaël Van Droogenbroeck. Daarnaast verschijnen er in het najaar nog een tiental specifieke podcasts rond uiteenlopende thema's, genres en getuigenissen. Zo komen er audioverhalen rond euthanasie, het leven in de gevangenis tijdens de lockdown, opkomend literair talent, de generatie van twintigers, een culturele roadtrip langsheen de Belgisch-Nederlandse grens, topcomponisten uit de filmwereld, een waargebeurd misdaadverhaal, en meer.

Bekijk het programmaschema van Radio 1
2020_Najaarsprogrammatie Radio 1 NL
Download

Radio 2

Block image

Nieuw in de voormiddag: Radio 2 Kickstart met Benjamien Schollaert van 9u tot 10u. Luisteraars kunnen dan verzoekjes insturen voor zichzelf of voor iemand anders, met hun favoriete song voor een fijne dag, naar aanleiding van speciale gelegenheden.

Met de muziekstream Radio 2 Bene Bene steunt Radio 2 de artiesten van bij ons. Vanessa Vanhove zorgt van maandag tot en met donderdag van 18u tot 20u voor livemuziek van artiesten uit Vlaanderen en Nederland, inclusief live optredens te volgen via de Radio 2-app.

Vanaf vrijdag 13u maakt Caren Meynen Radio 2 Weekend tot 16u. Het programma zorgt voor een optimaal weekendgevoel met aandacht voor grote artiesten en interessante muziekgebeurtenissen, live en op locatie. Ook op vrijdag: Radio 2 Dansbar met Peter Hermans van 18u tot 22u .

Bekijk het programmaschema van Radio 2
2020_Najaarsprogrammatie Radio 2 NL
Download

Klara

Heel wat vaste waarden en vertrouwde sterkhouders zoals Pompidou met Chantal Pattyn en Nicky Aerts, krijgen opnieuw hun plaats in het najaar van Klara. Daarnaast heeft Klara ook enkele nieuwigheden in petto voor haar luisteraars.

Zeitgeist is een nieuw radioprogramma op vrijdag over de hete hangijzers van deze tijd, in een wereld in verandering. Journalisten verdiepen zich gedurende meerdere weken in een thema dat hen op het lijf geschreven is. Nu we zelf niet of moeilijker naar het theater kunnen, brengt Klara theater tot bij het publiek thuis. Bestaande theaterproducties worden opgenomen als luisterverhalen en uitgezonden onder de noemer Theater Thuis, in samenwerking met theaterhuizen zoals LOD Muziektheater en Transparant. Zo wil Klara op haar eigen manier de cultuursector een hart onder de riem steken en een podium bieden.

Ook video en podcasts komen aan bod. Greet Van Thienen onderzoekt in de nieuwe podcast Atlas van kleine praktische utopieën welke positieve impact de coronacrisis kan hebben op mens en maatschappij. In de negendelige online videoreeks De Modernisten (in regie van Steffen Verpoorten) gaat tv-maker Vincent Verelst op zoek naar wat de architecten dreef.

Bekijk het programmaschema van Klara
2020_Najaarsprogrammatie Klara NL
Download

Adverteren op VRT-radio?

Van brandbuilder tot traffic booster. Een geslaagd merkverhaal schrijf je met radio. Ontdek de kracht van radio.