Asli Yesil
Asli Yesil
Client Services Executive
17/08/2021
Het najaar staat weeral voor de deur en dat gaat gepaard met een goedgevulde tv-programmatie. Van hartverwarmende verhalen over in-depth documentaires tot (Vlaamse) fictiereeksen. Voor iedere adverteerder wat wils.

1. Verhalen die raken & spraakmakende thema’s

Block image

Dit najaar kunnen we genieten van het langverwachte tweede seizoen van Taboe (later dit najaar op één). Het eerste seizoen werd genomineerd voor een Emmy Award en kreeg tal van internationale remakes.

In het gloednieuwe programma Onverwacht (vanaf 30/08 op één) trekt Iluna (16 jaar), samen haar moeder Stephanie Planckaert, op ontdekkingstocht in de wereld van seks en zwangerschap bij Iluna's leeftijdsgenoten.

Ook Canvas schuwt de hete hangijzers niet: in Het leven in kleur (vanaf 19/10 op Canvas) peilt Karine Claassen zonder taboes naar discriminatie en racisme in ons onderwijs, justitie, media en in ons allemaal.

Wat houdt ons tegen? (vanaf 25/10 op Canvas) is de vijfdelige reeks van weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters over de oorzaken van de klimaatverandering, wat we eraan kunnen doen en wat ons daarbij tegenhoudt.

2. Nieuwe seizoenen van terugkerende toppers

Zonder plan en zonder voorbereiding, zo trekt De Columbus (vanaf 05/09 op één) opnieuw de wijde wereld in. Wim Lybaert laat zich leiden door het toeval én door zijn gast: met o.a. Rick de Leeuw, Jan Kooijman, Helmut Lotti & Wim Willaert. Voor het zevende seizoen van Het Huis (later dit najaar op één) nodigt Eric Goens opnieuw verrassende, boeiende en interessante figuren uit met o.a. Marco Borsato & Ingeborg.

Ook voor humor is er dit najaar plaats op één. Loslopend Wild (vanaf 31 augustus op één) is terug met een gloednieuw seizoen waarin opnieuw een Vlaamse cast vol grote namen klaar staat om zich van zijn meest humoristische kant te tonen. Is er een dokter in de zaal? (vanaf 02/09 op één): die vraag stelt Philippe Geubels zich opnieuw in het derde seizoen van zijn humoristische panelshow over gezondheid.

3. Vlaamse & internationale kwaliteitsfictie

Het wordt smullen wat fictie betreft op één en Canvas met o.a de gloednieuwe reeksen Onder Vuur (vanaf 12/09 op één), Cheyenne & Lola en nieuwe seizoenen van Undercover (beiden later dit najaar op één), Killing Eve (vanaf 01/09 op Canvas) & The Handmaid’s Tale (later dit najaar op Canvas).

4. Achter de schermen

Wat gebeurt er achter de gesloten deuren van een veilinghuis? Het is een wereld die fascineert, maar die weinigen echt kennen. In Het hoogste bod (later dit najaar op één) geven veilingmeesters van de meest uiteenlopende Vlaamse veilinghuizen een inkijk in hun wereld.

Block image

De warme en pakkende avonturen van Vlaanderens meest geliefde familie zijn weer te volgen in het nieuwe seizoen van Château Planckaert (later dit najaar op één). In de vierdelige reeks Voor altijd kampioen! (later dit najaar op één) wordt het verhaal van FC De Kampioenen geschetst, met unieke beelden van voor en achter de schermen.

5. Op ontdekking dichtbij huis

Dit najaar nemen reporters Laura Govaerts, Maureen Vanherberghen en Soe Nsuki de kijkers opnieuw op sleeptouw door het prachtige Vlaanderen in Vlaanderen Vakantieland. Ook Tom Waes zoekt het terug dichtbij huis in Reizen Waes: Nederland (beiden later dit najaar op één).

Block image

6. Sport, sport, sport

Op het kruispunt van sport en human interest reconstrueert Het Scheldepeloton (vanaf 30/08 op Canvas) het soms hobbelige en kronkelige parcours van vijf jonge wielrenners die het wilden maken als prof.

Block image

In De tijd van ons leven (vanaf 02/09 op één) strijden Elodie Ouedraogo en Otto-Jan Ham tegen de beste tijdrijders ter wereld, maar vooral tegen zichzelf, een half jaar lang. Kunnen zij zich, geruggesteund door de internationaal gerenommeerde experten van de KU Leuven, op zes maanden omvormen tot tijdrijders van een professioneel niveau?

De prijs van de winnaar (later dit najaar op Canvas) toont de keerzijde van het leven van topsporters en de impact van hun extreme inzet op hun mentale welzijn.

Meer info over de programmatie?

Graag je merk linken aan Eén & Canvas?

Word een exclusieve langetermijnpartner van programma’s op Eén en Canvas met jouw 5”-billboards – die automatisch ook meelopen op VRT NU – en vergroot zo je naamsbekendheid en imago. Interesse in de pakketten vanaf 2022? Download onze paper Premium Partnerships TV & Video of contacteer ons voor meer info.