Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Senior Marketing Executive
23/01/2020
VRT luidt het jaar in met opvallende reeksen, nieuwe programma’s, topfictie en geliefde gezichten. Dit zijn de pareltjes van het voorjaar op Eén.

Naast de vertrouwde dagelijkse programma’s zoals Blokken, Dagelijkse kost, Iedereen beroemd, Het journaal, Thuis en een nieuw seizoen van de talkshow Vandaag met Danira, zijn er ook een aantal gloednieuwe toevoegingen aan de programmatie.

Ook kijken we alvast vooruit naar de goed gevulde sportzomer bij Eén en Sporza. Van het EK voetbal in juni, De Tour De France tot de Olympische Spelen in Tokyo. Straffe kijkcijfers gegarandeerd!

Terugkerende toppers

Block image

In het 3e seizoen van Down The Road vertrekt Dieter Coppens op avontuur met medebegeleidster Saar en zes jongvolwassenen met het syndroom van Down. Sophie, Brenda, Gitte, Jaimie, Stijn en Peter maken samen met Dieter en Saar de reis van hun leven.

Block image

Ook terug en route: het 3e seizoen van De Columbus, waarbij Wim Lybaert met een gast op pad gaat met zijn zelfgebouwde huis op wielen. Onder andere Lieven Scheire, Ingeborg Sergeant en Maaike Cafmeyer zijn dit seizoen Wims co-piloten richting het onbekende.

Is er een dokter in de zaal?, de humoristische panelshow over gezondheid, is ook terug van weggeweest. Philippe Geubels en dokter Sofie Lemmens buigen zich weer over de zin en onzin van de medische wereld. Dit seizoen gaat Philippe een stapje verder. Elke week stelt hij zijn lichaam ter beschikking van de medische wetenschap: hij laat zich onderzoeken, van zijn vetpercentage over zijn longinhoud tot zijn IQ.

Ook Twee tot de Zesde Macht gaat het nieuwe decennium in met een 7e seizoen. Quizpresentator Jeroen Meus wordt vergezeld door een BV- supermacht waaronder Tom Waes, Jeroom, Frances Lefebure, Philippe Geubels, en enkele verrassende nieuwkomers als Frank Lammers (drugsbaron Ferry Bouman uit Undercover), Kim Van Oncen en Charlotte Timmers.

Nieuwe fictie & reality

In de nieuwe psychologische roadthriller GR5 besluiten vier vrienden om het Grote Routepad nummer 5, een wandelroute van 2.000 km lang doorheen Europa, af te wandelen ter herdenking van hun vriendin Lisa. Zij verdween vijf jaar geleden tijdens haar tocht langs datzelfde pad. De tocht zal de vier twintigers voorgoed veranderen.

Reality-gewijs staat er heel wat te gebeuren bij Eén. Nieuw op de buis is Tom Fietst. Daarin ontmoet wielrenner Tom Boonen inspirerende mensen die op hun eigen manier de fiets gebruiken om de wereld beter te maken.

Overgewaaid vanuit het VK: Eén opent het First dates restaurant, waar romantiek op het menu staat en vonken vuur kunnen geven. Vrijgezellen uit heel Vlaanderen wagen hun kans in een blind date op restaurant.

Block image

Van liefde op het eerste gezicht naar baby’s. In Kinderwens praat Leen Dendievel met experten en ervaringsdeskundigen en gaat ze op persoonlijke zoektocht. Waarom willen de meeste mensen kinderen? En waarom Leen zelf niet?

In de reality-reeks Twee Tinten Grijs onderzoeken Pascal Braeckman, de bekendste klankman van Europa, en Jan Van Eyken, gitarist bij de Kreuners, acht weken lang hoe hun leven eruit kan zien na hun pensioen. Wat blijft er dan nog over? Het zwarte gat? Samen kijken ze naar hoe andere mensen dat probleem hebben aangepakt.

Daarnaast trekt Arnout Hauben 75 jaar na de bevrijding van Vlaanderen ten oorlog in de driedelige special Ten oorlog: de bevrijding van Vlaanderen . Onderweg spreekt hij in zijn gekende stijl met de allerlaatste getuigen van de oorlogsjaren. Dat resulteert in bekende en minder bekende verhalen uit die periode.

Wil je meer weten?

Er staat nog zoveel meer te gebeuren: Ontdek alle programma’s.