Mauro Meurisse
Mauro Meurisse
TV Expert Premium Partnerships
13/01/2021
Herkenbare verhalen die ons raken, straffe fictie, ontspanning, een lach en een traan … Dat is waar het dit voorjaar bij Eén rond draait. Het merk startte het voorjaar al sterk met onder andere Reizen Waes: Vlaanderen en de korte fictiereeks We moeten eens praten. Maar de zender heeft nog meer pareltjes klaarstaan.

Gloednieuw bij Eén

Block image

In het nieuwe De Kemping starten negen jongeren samen met Tijs Vanneste vanuit het niets een camping op en baten ze die uit. Elk van deze jongeren raakt moeilijk aan werk of kan moeilijk werk houden. 

De jongeren krijgen twee maanden lang de verantwoordelijkheid over de camping zelf in handen en beslissen alles. Tijs Vanneste, die tien jaar lang les gaf in het buitengewoon onderwijs, coacht hen om zich later op de arbeidsmarkt te kunnen smijten.

Dat audio een krachtig medium is, wisten we bij Var al langer. Maar kan een audioformat ook tv-kijkers boeien? Gebaseerd op en geïnspireerd door het succesvolle gelijknamige Radio 1-programma en de populaire podcast gaat presentator Kobe Ilsen in #weetikveel op zoek naar toffe en verrassende weetjes over boeiende onderwerpen.

“Waarom wil mijn baby maar niet doorslapen?”, “Is het oké als mijn zoon tien uur per dag zit te gamen?” of “Mijn kind is zes jaar en heeft nu al stress, dat is toch niet normaal?”: In het nieuwe De Wonderjaren gaan Siska Schoeters en Dieter Coppens aan de slag met al die vragen rond opvoeding. Want opvoeden, dat gaat met vallen en opstaan.

Ook nieuw dit voorjaar op Eén: Zorgen voor mama met Kristel Verbeke, de docureeksen Bart De Wever, En toen was het stil en een persoonlijke zoektocht in Waar is Mark?, waarin Lidewij Nuitten op zoek gaat naar haar jeugdliefde.

Fictie van eigen bodem

Vanaf zondag 31 januari gaat het langverwachte 2e seizoen van Beau Séjour van start met topacteurs als Gene Bervoets, Lize Feryn en Sam Louwyck. Ondanks de beperkingen van de crisis zaten onze televisiemakers niet stil in 2020. Het resultaat? 4 verrassende fictiereeksen van eigen bodem, te zien op Eén in januari: We moeten eens praten, LEEF, Lockdown en De Shaq.

Terugkerende toppers

Block image

Dit voorjaar brengt Eén ook nieuwe seizoenen van een aantal reeksen. Zo komen we te weten hoe het ondertussen gaat met de vriendengroep in het 3e seizoen van de populaire fictiereeks Dertigers

Ook De Klas is terug van weggeweest: aan de beurt zijn onder andere Imke Courtois, An Lemmens, Dieter Coppens en Bart Peeters.

Van Canvas naar Eén: Joris Hessels en Dominique Van Malder halen later dit voorjaar hun zelfgebouwde mobiele radiostudio opnieuw van stal voor een minireeks van het human interestprogramma Radio Gaga. Daarnaast mag je ook nieuwe seizoenen verwachten van DNA Nys, Twee Tot De Zesde Macht en gaat Arnaut Hauben weer de geschiedenis opzoeken, ditmaal in Dwars door de Middellandse Zee.

Meer weten?