Hilde Leemans
Hilde Leemans
Business Developer Creative Partnerships
13/01/2021
En 2021 zit in de startblokken! Tijd om als adverteerder je mediaplan voor de komende maanden te vervolledigen. En hoe dit beter te doen dan te adverteren voor, na en in de kwalitatieve content van onze radiozenders. Wat zijn hun plannen voor dit voorjaar?

Week van de Belgische Muziek

Met het vaccin in zicht kunnen we langzaam dromen van een normalere situatie, maar momenteel domineert corona nog steeds ons dagelijks leven. Zo zullen ook de MIA’s dit jaar niet kunnen plaatsvinden. Om de getroffen muzieksector een hart onder de riem te steken en als alternatief voor de MIA's lanceert VRT de Week van de Belgische Muziek: verwacht je aan een week vol Belgische toppers. Lees meer.

MNM

Om de start van dat nieuwe jaar goed te vieren zeggen Peter, Kawtar en Wanne op alles ja in JA! NUARI! tijdens De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Zo ging Wanne reeds een verfrissende nieuwjaarsduik nemen met Marie Verhulst in Oostende.

MNM-dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts loodsen de luisteraars door files, huiswerk en de avondrush met relevante radio. Maar dit voorjaar zal het olijke duo ergens gedropt worden tijdens Expeditie Gillis & Govaerts. Alleen met de hulp van luisteraars kunnen ze overleven. Voor ieder uur dat ze volhouden, worden er bomen geplant. Hoe groot zal het MNM-bos worden?

In januari en de eerste week van februari is er geen MNM Late Night, wél MNM Stressed Out. Esther Nwanu sleurt de luisteraars door de blokperiode met twee uur ontspanning en véél (dansbare) muziek. Kort samengevat: stoom aflaten na een hele dag blokken.

 

StuBru

Een nieuw jaar, nieuwe stemmen bij Studio Brussel. Michèle Cuvelier staat vanaf nu samen op met Thibault Christiaensen, bekend van Equal Idiots en van het StuBru programma Rock & Ros. Niet alleen in het ochtendblok maar ook laat op de avond maakt een nieuwe stem haar opwachting.

Block image

Gloria Monserez mag naast Ketnet-wrapster ook Studio Brussel-presentator op haar visitekaartje schrijven. Samen met Sander Vandenhende loodst ze de luisteraars door de laatste uren van de dag.

Op zaterdagmiddag keert oude bekende Otto-Jan Ham terug met There Goes My Hero. In deze 8-delige reeks bewierookt Otto-Jan Ham de artiesten die hem beïnvloed hebben.

Ook De Nieuwe Lichting is terug van weggeweest. De 9 finalisten zijn ondertussen bekend en elke werkdag wordt 1 finalist voorgesteld on air. Donderdag 23 januari start de stemweek en 30 januari worden de winnaars bekendgemaakt.

 

StuBru kijkt ook al vooruit in de toekomst: vanaf de coronamaatregelen het toelaten om ‘en masse’ te dansen, organiseert de zender I Want To Dance Again, een grote post corona party in het Antwerpse Sportpaleis met The Subs.

Block image

Radio 1

Radio 1 is meer dan een nieuwszender, het is een “benieuwd-zender”: voortdurend verwonderd over wat er rondom ons gebeurt en durven dingen in vraag stellen. De juiste informatie is belangrijk en dat is dit jaar niet anders met vaste sterkhouders als De Ochtend, Interne Keuken, De Wereld Van Sofie en Nieuwe Feiten.

2020 was een topjaar voor het on demand aanbod van Radio 1: op 1 jaar tijd werden maar liefst 3,2 miljoen fragmenten op Radio 1 Select (her)beluisterd en het podcastaanbod van de zender scoorde goed. Ook dit jaar zet het merk in op z’n sterke podcastaanbod. Eind 2020 lanceerde het al Wijs, Grijs & Puber, waarin filosoof en wiskundige Jean Paul Van Bendegem vijf bekende zestigplussers stellingen uit z’n gelijknamige boek voorlegt.

Ook dit jaar staan er een hele hoop nieuwe podcasts in de stijger bij de zender, waaronder Classics Helden, een podcast met portretten rond grote muziekiconen en Lijf: hoe kijken vrouwen naar hun eigen lichaam? Hoe worstelen ze met de verwachtingen in een wereld die gedomineerd wordt door perfecte lichamen? Radio 1 gaat op onderzoek en toont dat iedereen mooi is op z'n eigen manier. 

 

Radio 2

Block image

Eind 2020 kondigde Radio 2 het gloednieuwe programma Wijs aan met bekende radiostem Karolien Debecker. Ook dit jaar zal Karolien alle interessante levenswijsheden van de Radio 2-luisteraars verzamelen en vertelt ze wat je kan helpen om krachtiger in het leven te staan.  

Muziek is voor alle zenders belangrijk en dat is voor Radio 2 niet anders. Verwacht je dit voorjaar aan heel wat muziekweekends: o.a. Phil Collins, Neil Diamond en Wham komen aan bod.

Klara

Klara zet zich al jaren in voor jonge muzikanten. Maar door de coronacrisis blijft vandaag een talentvolle generatie achter zonder publiek of podium. Voor hen wil Klara een extra inspanning leveren. Klara is eind 2020 20 jaar geworden en in het kader van die speciale verjaardag laat de zender de luisteraars kennismaken met 20 veelbelovende twintigers in De Twintigers.

Niet enkel jong talent komt aan bod dit voorjaar. Klaracoryfee Fred Brouwers presenteert 6 weken op rij WinterFred. Samen met Sieglinde Michiel duikt Fred in zijn memorie en platenkast, op zoek naar de meest sappige en gezapige muziekverhalen uit zijn carrière.

 

Je merk linken aan de content van VRT-radio?