Tiffany Van Droogenbroeck
Tiffany Van Droogenbroeck
Business Developer Creative Partnerships
14/12/2020
2020 was op z’n minst gezegd een bijzonder jaar. Daarom wil VRT deze eindejaarsperiode extra gezellig maken in de Vlaamse huiskamers met een aanbod vol kerstspecials, muziek en humor.

Eén, Studio Brussel, Radio 2, Ketnet, Radio 1 en MNM maken het verschil voor De Warmste Week

De Warmste Week bedankt in de week voor kerst iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Al die gebaren – groot én klein – verdienen een massale dankjewel. Ontdek wat de VRT-zenders in petto hebben

Extra kerstsfeer bij Radio 2 op radio en in de app

In Wat een jaar blikken Kim Debrie en Ruben Van Gucht 3 zaterdagen lang terug op 2020 met muzikale toppers van het afgelopen jaar zoals Regi, The Starlings en Gene Thomas. Ben je zelf je kerstkaartjes ineen aan het knutselen? Stuur dan ook een kaartje naar De Grootste Familie, want elk ingezonden kaartje wordt onderdeel van de Radio 2-kerstboom. Bovendien maak je kans om op kerstdag een dubbele prijs te winnen: eentje voor jezelf en eentje voor iemand die je nauw aan het hart ligt.

Omdat de Radio 2-app in een nieuw jasje zit, viert de zender een maand lang feest in de app: de Radio 2 Bene Bene Kerstshow, een feestelijk weekend om Het Jaar van Raymond af te sluiten en een unieke The Rat Pack Live.

It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas met Gillis & Govaerts

MNM-Dj's Sander Gillis en Laura Govaerts lanceerden begin december hun kerstclip. De twee Dj's van jongerenzender MNM laten hun innerlijke Mariah Carey en Michael Bublé los en brengen een cover van de kerstklassieker 'It's beginning to look a lot like Christmas' van Perry Como.

Aftellen met De Tijdloze Countdown op StuBru

Vuurwerkverbod, nachtklok, feesten in je bubbel: het wordt geen oudjaar zoals we gewend zijn. Eén iets verandert niet: tussen kerst en nieuw telt StuBru af naar De Tijdloze 100 met De Tijdloze Countdown, samen met onder meer Ella Leyers en Marc Van Ranst.

De warme programma’s van Eén en Canvas

Tijdens de kerstperiode kunnen alle Vlamingen op Eén weer kookinspiratie opdoen met het nationale kerstmenu van Jeroen Meus en met Dagelijkse Winterkost. Daarnaast is er de hele kerstvakantie lang een nieuw seizoen van Vrede op aarde met Sven de Leijer. Kerstmis vier je samen met de Kampioenen en op Nieuwjaar nodigt de familie Planckaert je uit in Château Planckaert.

Bij Canvas kan je terecht voor een gevarieerd eindejaarsmenu met klassieke en verrassende ingrediënten: straffe fictie als My Brilliant Friend, een alternatief cultuurjaaroverzicht (Kutjaar), muziek (van Prince tot de Canvas Popnacht), de feeërieke show Luzia van Cirque du Soleil en documentaires met winterse landschappen om bij weg te dromen.

#LikeMe winterspecial op Ketnet

Ketnet biedt tijdens de kerstvakantie iedere dag een film met Ketnet Cinema, het Karrewiet Jaaroverzicht 2020, heel wat winterse specials, nieuwe animatie voor de allerkleinsten met Dropje én de #LikeMe Winterspecial. De populaire Ketnet-serie steekt opnieuw enkele Nederlandstalige klassiekers in een nieuw jasje, maar in plaats van in de vertrouwde schoolomgeving, trekken we samen met hen naar de Ardennen.

Kerst met 11 miljoen

Eén, VTM, La Une en RTL-TVI zenden samen een uniek liveprogramma uit op kerstavond tussen 18u en 19u. Het wordt een positieve en hartverwarmende uitzending met optredens van Belgische artiesten op feeërieke locaties, luchtbeelden van een prachtig verlicht België, korte getuigenissen, een nationaal herdenkingsmoment voor alle corona-slachtoffers, en met ook een bijdrage van de Koninklijke Familie. De uitzending van Kerst met 11 miljoen op Eén wordt gepresenteerd door Danira Boukhriss Terkessidis; op VTM door Cathérine Moerkerke.

Meer weten over adverteren via de VRT-merken?

Contacteer ons, we helpen je graag verder.