Lore Lenseclaes
Lore Lenseclaes
Head of Sales Media Agencies
21/01/2022
Het voorjaar van Eén kan niet meer stuk. Naast een nieuw seizoen van topprogramma’s Dertigers, Taboe, Factcheckers en #weetikveel pakt de VRT nu ook uit met een tweede seizoen van Andermans zaken waar Kamal Kharmach zijn missie onverminderd voortzet: ondernemingen in moeilijkheden helpen.

Wie het eerste seizoen van Andermans zaken heeft gezien, weet aan wat hij zich mag verwachten – of kan S1 hier herbekijken – gepassioneerde zaakvoerders die door de bomen het bos niet meer zien en als laatste redmiddel Kamal’s hulp inroepen. Vervolgens maakt hij een scherpe analyse en gaat hij maandenlang aan de slag met ondernemers. Het resultaat, een traject met veel vallen en opstaan, pijnlijke confrontaties en soms heftige, emotionele reacties.

Problemen uit onverwachte hoek

De problemen van de zaakvoerders zijn heel uiteenlopend en komen vaak uit onverwachte hoek. En die bleken ook al voor de coronacrisis aanwezig te zijn.

Enkele voorbeelden:

  • Wat als vader en zoon een heel andere visie hebben over hoe hun familiebedrijf gered moet worden?
  • Wat als angst om te falen ervoor zorgt dat je willens nillens blijft doorgaan, ondanks dat bedrijfskundig alle alarmbellen afgaan?
  • Wat als je tenslotte stilaan bezwijkt onder de enorme druk als bedrijfsleider en je daardoor je bedrijf en je personeel mee in je val dreigt mee te nemen?

Tijdens het tweede seizoen gaat Kamal aan de slag bij 8 ondernemingen: een zetelfabriek, een slagerij, een muziekwinkel, een plantenwinkel, een verkleedwinkel, een groeten-en fruitwinkel, een kledingwinkel en een bouwbedrijf. Benieuwd of hij ze kan redden?

Vanaf maandag 24 januari om 20.40 uur op Eén en VRT NU.

Wil je ook met jouw merk adverteren op VRT NU?

Vanaf nu biedt VRT NU ook aan adverteerders de mogelijkheid om reclame te maken via prerolls. Lees onze whitepaper voor meer info of contacteer ons voor de mogelijkheden.