Bruno De Turck
Bruno De Turck
Senior Account Manager
14/03/2018

Onlangs op de E19 of E40 gereden en op de weg de woorden Last Night A DJ Saved My Life ziet staan? Dat is de nieuwste campagne van de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde (VSV). Samen met MNM-dj Peter Van de Veire wil de organisatie zo autobestuurders sensibiliseren om meer afstand te houden. 

Twee seconden afstand houden van je voorligger, net genoeg om veilig te zijn wanneer je aan 120 km per uur rijdt. Die twee seconden inspireerden de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde om een grootschalige campagne op te zetten gebaseerd op het deuntje Last Night A DJ Saved My Life, dat net, wanneer je het luidop meezingt, twee seconden duurt. 

Online, via radio, met affiches... En op de weg

De Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde zette voor de campagne in op radioonline, via affiches langs de Vlaamse snelwegen en schilderde de boodschap ook op het wegdek van de E19 in Machelen richting Antwerpen en het wegdek van Denderleeuw op de E40 richting Brussel. De woorden van de discohit werden over een lengte aangebracht van 70 meter - bij benadering de afstand die je moet houden tussen jou en je voorligger om veilig te zijn. 

De keuze voor Van de Veire

De campagne werd op gang getrapt met een filmpje waarin MNM-dj Peter Van de Veire de hoofdrol speelt. Een slimme zet:

 

  • Van de Veire is een bekend figuur van radio en tv.
  • Een dergelijk bekend gezicht staat garant voor een groot bereik.
  • Bovendien luisteren heel wat mensen in de auto naar de radio, waardoor de boodschap erg relevant is.