Hilde Leemans
Hilde Leemans
Business Developer Creative Partnerships
30/06/2020
Vlaamse boeren zijn bijzonder. Nergens ter wereld slagen landbouwers erin om op zo’n kleine oppervlakte zo’n enorme diversiteit te telen. Om alle mooie boerenverhalen over te brengen bij een breed publiek schakelde Boerenbond de hulp in van jongerenzender MNM. Tom De Cock: “Ik ben #boerentrots op alle jonge mensen die zich engageren voor deze stiel en beweging.”

Boerenbond wil de Vlaming opnieuw bewust maken van de weg die voorafgaat aan alle topproducten die op ons bord belanden. Met de beweging #Boerentrots wil ze de stiel op een positieve manier onder de aandacht brengen. Om meer aandacht en impact te genereren voor het project, nam Boerenbond jongerenzender MNM onder de arm.

Partnership MNM x Boerenbond

Awareness creëren bij een breed publiek en via storytelling de mooie boerenverhalen brengen, dat waren de hoofddoelstellingen van adverteerder Boerenbond. Het brede bereik vonden ze bij MNM. Om de verhalen te laten aansluiten bij het jonge publiek van de zender werd een op maat gemaakte ‘jongeboerentoer’ opgezet.

Campagne

Tijdens de jongeboerentoer trok Tom De Cock met zijn hele Planeet naar 4 boerderijen in alle uithoeken van Vlaanderen. Daar ging hij overal een handje toesteken: biggetjes werden geknuffeld, stallen werden uitgemest en fruit werd geplukt. Via een luchtig radioprogramma kregen twee jonge boeren en boerinnen dagelijks een podium om aan een breed publiek te vertellen dat er in de landbouwsector ook veel jonge mensen aan het werk zijn en dat de sector dus jong, modern en innovatief is. Op deze manier werd de campagne op een heel interessante, natuurlijke en relevante manier geïntegreerd.

Het resultaat?

Het aantal volgers van de beweging liep ondertussen op tot meer dan 4000. Tom De Cock kreeg tijdens zijn toer hulp van TikTokker Céline Dept, de grappigste buurtflik Andy Peelman, seksuologe Lotte Vanwezemael en Miss België Celine Van Ouytsel, wat de impact en het bereik van de campagne uiteraard nog vergrootte. 

0:00
/
0:00

Wil je je merk linken aan een van de VRT-zenders?

Alle VRT-netten zijn klaargestoomd voor een zalige zomer met een maximaal bereik. Verwacht je aan ijzersterke programma’s vol zomerse vibes. Download onze zomerprogrammatie, -advertentiemogelijkheden en -promo’s.