Mauro Meurisse
Mauro Meurisse
TV Expert Premium Partnerships
17/08/2020
Met nieuwkomers als Filip van België, Een zomer als geen andere en Kutjaar, klassiekers als De Ideale Wereld, De Afspraak, Belpop en topfictie zoals Big Little Lies en ZeroZeroZero kan het najaar van Canvas niet meer stuk. Een overzicht.

“Het najaar van Canvas is er een om fier op te zijn”, zegt netmanager Olivier Goris. “Ondanks de moeilijke omstandigheden zijn we erin geslaagd een mooi aanbod samen te stellen. Dat was in deze coronatijden een uitdaging. Sommige geplande programma’s konden niet gemaakt worden, andere kwamen juist tot stand als gevolg van het virus.”

NIEUWKOMERS

Filip van België. De lange weg naar de troon is een diepgravende documentaire reeks over het leven en werk van onze koning, weg van alle koekendoosromantiek rond het koningshuis.

In Een zomer als geen andere gaat Rudi Vranckx tijdens een roadtrip op zoek naar de gevolgen van corona in een aantal Europese landen. De heel actuele reeks Besmet laat ons kennismaken met het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen en zijn onderzoek naar allerhande ziektekiemen. In Kutjaar volgen we zes Vlaamse kunstenaars in hun drang naar creativiteit in coronatijd.

CANVAS KLASSIEKERS

Naast duidingsprogramma’s zoals Terzake, De Afspraak, De Ideale Wereld en Extra Time mogen deze klassiekers zeker niet ontbreken dit najaar.

Block image

In de tweede reeks van Team Scheire zoeken wetenschappers opnieuw naar concrete oplossingen voor alledaagse en minder alledaagse problemen. Belpop en Alleen Elvis blijft bestaan beleven een jubileum: beide reeksen zijn aan hun tiende editie toe.

INTERNATIONALE FICTIE & DOCUMENTAIRES

Hoewel er dit jaar minder internationale reeksen geproduceerd werden, kan Canvas toch opnieuw uitpakken met fictie van de bovenste plank, zoals de vervolgreeksen van Big Little Lies, Das Boot, en Killing Eve, maar ook gloednieuwe series als de veelgeprezen Italiaanse misdaadreeks ZeroZeroZero en de Scandinavische reeksen Thin Ice en The Valhalla Murders.

Block image

Naast fictie zijn ook sterke documentaires een handelsmerk van Canvas. Uitkijken kunnen we naar prestigieuze documentaire reeksen en films zoals Apocalypse; The Cold War, Once upon a time in Iraq, The Revolution and the World, Hillary, A Royal Dynasty en de alom geprezen film For Sama.

DIGITAAL

Alle Canvas-programma’s zijn ook via streaming te bekijken op VRT NU en blijven aansluitend voor langere of kortere tijd beschikbaar. Ook zijn er enkele speciale samenwerkingen zoals Stay at home museum van Toerisme Vlaanderen: virtuele rondleidingen in Vlaamse musea door een conservator of expert die passioneel vertelt over de verzameling.

Block image

Meer weten?

Ontdek alle programma’s