Met nieuwkomers als Château Planckaert, Geubels en de Hollanders en Andermans Zaken, klassiekers als Thuis, Down The Road en Dagelijkse kost en fictiereeksen zoals Undercover en Black-out kan het najaar van Eén niet meer stuk. Een overzicht.

Eén viert feest dit najaar: Dagelijkse kost viert zijn 16e verjaardag en bij Thuis is in het december 25 jaar geleden dat de eerste aflevering werd uitgezonden. Naast deze vertrouwde programma’s zijn er ook verschillende nieuwe toevoegingen aan de programmatie.

NIEUWKOMERS

Vanaf zondag 6 september neemt de familie Planckaert de Eén-kijkers mee in hun wilde droom Château Planckaert. Pater familias Eddy wilde altijd al een charmante chambre d'hôtes in Frankrijk starten. Er is echter nog heel wat werk aan het kasteel…

Block image

Later dit najaar kruist Philippe Geubels in Geubels en de Hollanders de grens over en gaat hij op bezoek bij onze noorderburen om te lachen met hun gekke gewoontes. In z’n gekende humoristische toon vertelt hij in over alle vooroordelen die er bestaan over onze buren. Daarnaast waagt Philippe zich samen met Erik Van Looy aan typische Hollandse zaken.

Block image

Ook dit najaar op Eén: Black-out, een spannende misdaadserie over een land in de ban van een complete elektriciteitspanne. Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven.

Block image

In het nieuwe programma Andermans zaken helpt Kamal Kharmach zes Vlaamse ondernemingen in nood. De ondernemingen staan voor grote uitdagingen en weten niet goed hoe ze hiermee om moeten gaan. Later dit najaar op tv.

Daarnaast kan je dit najaar op Eén ook kijken naar Het Hoge Noorden met Annemie Struyf (later dit najaar), Dwars door België, een avontuurlijk tocht met Arnout Hauben (vanaf 31/08) en De cel vermiste personen (vanaf 02/09).

TERUGKERENDE TOPPERS

Block image

Een frisse wind waait letterlijk en figuurlijk door Down the road, want dit keer trekt Dieter Coppens naar het koude Lapland. Niet met nieuwe reisgenoten maar met oude bekenden: Dieter zocht zijn vrienden van het eerste seizoen weer op met de vraag of ze zin hadden in een nieuw avontuur.

Block image

Ook het langverwachte 2de seizoen van Undercover is eindelijk daar! Vanaf zondag 6 september verlegt het actieterrein van undercoveragent Bob Lemmens (Tom Waes) zich van de camping naar een country- en westernmanege. Spanning verzekerd!

Block image

Tom Waes zal zich ook weer wagen aan een nieuw seizoen Reizen Waes. Geen verre reizen dit jaar, maar pareltjes in eigen streek. Tom Waes toont dat je ook in Vlaanderen op avontuur kan.

Block image

Ondertussen een klassieker: Eric Goens nodigt opnieuw enkele verrassende en boeiende figuren uit voor het 6de seizoen van Het Huis: o.a. Mathieu Terryn van Bazart, Jacques Vermeire, Élodie Ouédraogo en André Hazes passeren de revue.

Nog enkele andere programma’s om naar uit te kijken: Op de man af (vanaf 03/09), Durf te vragen (vanaf 01/09), Zelfde deur, 20 jaar later, Factcheckers en First Dates (later dit najaar).

Meer weten?