NRJ Vlaanderen kiest Var als mediaregie

SBS Media Belgium, de samenwerking tussen Mediahuis en SBS Belgium (VIER, VIJF en ZES), heeft op basis van een pitch met verschillende kandidaten Var gekozen als commerciële regie voor NRJ Vlaanderen. Na de radio en –televisie content van VRT komt nu ook de nieuwe Vlaamse radio voor actieve stedelingen bij Var.

Peter Quaghebeur (CEO SBS Belgium): “SBS is bijzonder trots om dit najaar met NRJ Vlaanderen de allereerste radiostappen te kunnen zetten. De jongste Vlaamse radio zal meteen commercieel samen kunnen werken de meest ervaren speler op de radiomarkt. Sinds jaar en dag verzorgt Var met veel succes en met een gedreven visie de commerciële vertegenwoordiging van de VRT-radiozenders. De start van NRJ Vlaanderen zorgt vanaf dit najaar voor een unieke commerciële combinatie tussen de sterkste Vlaamse jongerenzenders en een nieuwe Vlaamse stadsradio.”

Saskia Schatteman (CEO Var): “Met NRJ Vlaanderen komt er een nieuwe zender bij in Vlaanderen en dit creëert nieuwe, differentiërende mogelijkheden voor adverteerders. Het Var team is enthousiast om NRJ Vlaanderen mee in haar portefeuille op te nemen en zo het aanbod aan lokale radiozenders voor adverteerders te verbreden. Zo schrijven we verder mee aan het succesverhaal van het radiomedium in België. ”

Over NRJ

NRJ richt zich op actieve luisteraars (doelgroep 14-44) en focust op hun leven en populaire muziek in de Vlaamse steden. Op 7 juni organiseert NRJ in Antwerpen een talentendag voor jonge Vlaamse radiomakers. De nieuwe radio is na de zomer via FM, online en via de kabel te beluisteren. Via kernsteden in Oost-Vlaanderen (Gent/Lokeren/Aalst/Sint-Niklaas), in Antwerpen (Antwerpen/Mechelen), in Vlaams-Brabant (Brussel/Leuven/Vilvoorde), in Limburg (Hasselt/Genk) en in West-Vlaanderen (Oostende/Brugge/Roeselare/Kortrijk) heeft NRJ een theoretisch FM-bereik van 65% van de Vlaamse bevolking. In de toekomst zal NRJ Vlaanderen ook via DAB+ te beluisteren zijn. Twee Vlaamse media-groepen vormen de integrale aandeelhoudersstructuur van NRJ Vlaanderen: 50 % Mediahuis (o.a. De Standaard/Het Nieuwsblad) en 50 % SBS Belgium (de tv-zenders VIER, VIJF en ZES).

Over Var
Var is een mediaregie voor o.m. radio- en televisie content van VRT. Var is in 1990 opgericht als een naamloze vennootschap en is een dochteronderneming van VRT. Var is ook aandeelhouder van Pebble Media, dat onder andere de commercialisering van de VRT-websites verzorgt. Var maakt ook deel uit van The Radio Group, die de vier radioregies in ons land groepeert. Op internationaal vlak is Var een actief lid van Egta, de vakvereniging van audiovisuele regies in Europa.

Tags Audio