Lore Lenseclaes
Lore Lenseclaes
Head of Sales Media Agencies
09/04/2020
Var goes remote. Achter de schermen wordt er echter bijzonder hard gewerkt om campagnes en VRT-merken op elkaar te blijven afstemmen. Onze medewerkers blijven beschikbaar en berichten je via deze weg over hoe nieuwe uitdagingen ook opportuniteiten met zich meebrengen. Deze week vertelt Lore Lenseclaes over hoe we bij Var eigenlijk al een hele tijd klaar waren voor teleworking (maar er nog niet echt zin in hadden) #samenerdoor #creatiefmetcorona #sales

Oké, een bekentenis. Toen vorig jaar werd aangekondigd dat er MS Teams, een nieuwe samenwerkingstool zou geïnstalleerd worden van waaruit we met z’n allen konden communiceren op afstand, werd dat niet meteen op applaus onthaald. “Oh nee, weer zo’n snufje waar we extra tijd gaan moeten insteken. Ik doe daar niet aan mee hoor, ik blijf gewoon verder werken hoe ik bezig ben”. Herkenbaar?

De implementatie verliep bijgevolg niet van een leien dakje. ”Verdorie, hoe werkt dat hier nu eigenlijk? Ik vind hier echt to-taal niks in terug?”. Het was voor ons helemaal duidelijk dat heel die handel meer een last dan een aanwinst was. Weg ermee.

En toen kwam corona. En was het van moetens. De job moest verdergaan en vooral: het contact met de agentschappen en adverteerders werd intensiever. Zowel zakelijk als privé was er veel te bespreken. In eerste instantie werden meetings gewoon wat uitgesteld. Maar toen bleek dat we nog wel even in ons kot zouden moeten blijven, konden we er niet meer rond. We zouden virtueel moeten gaan vergaderen.

En kijk, drie weken later omarm ik onze nieuwe tool. Hij houdt ons in contact met elkaar maar laat bovendien de business verder gaan. Mijn job voer ik uit zoals voorheen: de DIVA-presentaties kunnen perfect doorgaan met de klant, het mediabureau en het creatief bureau.

Ook het negotiëren van contracten kan op deze manier verlopen, net als de voordelen toelichten om Spotify te integreren in hun plannen, ... Ik moet niets inboeten aan efficiëntie of mogelijkheden. Integendeel. Mijn klanten kunnen me, nog meer dan vroeger, benaderen met alle mogelijke salesvragen. Wat een fantastisch systeem.

“Heel die handel was toch meer een last dan een aanwinst? Weg ermee. Maar toen kwam corona. En het was van moetens. De job moest verdergaan, het contact met de agentschappen en adverteerders werd intensiever.

Wil jij ook relevant adverteren via onze VRT-merken? 

Dat kan. We bieden aan alle adverteerders 15% gratis extra mediaruimte voor campagnes tot en met 30 juni 2020. Als je spot inspeelt op de huidige actualiteit komt hier 5% extra ruimte bovenop. 

Interesse? Contacteer onze matchmakers voor een mediaplan op maat.