Dirk Soetens
Dirk Soetens
Market Intelligence Manager
25/03/2022
De verdere ontwikkeling van digitale audio is een absolute prioriteit voor de VRT. Dat je merk ook voor een kwalitatieve, digitale audiocontext goed zit bij de publieke zender, bewijzen deze 5 cijfers.

14

Wist je dat het VRT-aanbod ondertussen al 14 streams telt? De nieuwste aanwinst is Vuurland van StuBru.

Top 5

VRT-podcasts zijn regelmatig terug te vinden in de top 5 van de Apple podcasts listing. #weetikveel van Radio 1 en 90 minutes van Sporza zijn momenteel very trending.

53%

De VRT vertegenwoordigt 53% van alle actieve sessies in België, meer dan de helft van alle Belgische sessies vinden dus plaats bij de publieke omroep.*

41%

Maar liefst 41% van het totale luistervolume in Vlaanderen is ondertussen al digitaal** Een belangrijke doelgroep en extra bereik dat je niet links kan laten liggen.

562.000

Op 31/12/2021 noteerden de VRT-streams 562.000 unieke audiostreamers, dat is een absoluut recordbereik in de Belgische mediageschiedenis.***
 

Meer weten over de digitale audiomogelijkheden van de VRT-merken?

Download onze whitepaper voor meer informatie.*Bron: Radio Stream Monitor, Neuromedia, jan ‘22, Active Sessions per day, Belgische IP-adressen, Audio & Video* (Video* = video- streams met identieke audio als de audiostreams). 
**
Bron: Onderzoek Digitale radio i.o.v. Vlaamse Overheid. 12+, sep-okt '21
*** Bron: Radio Stream Monitor, Neuromedia, 31 dec '21, Average Daily Unique Users, Belgische IP-adressen, Audio & Video* (Video* = video- streams met identieke audio als de audiostreams).