Sam Homblé
Sam Homblé
Manager Creative Partnerships
24/08/2022
VRT lanceert dit najaar tenslotte een aantal crossmediale projecten rond thema’s of evenementen die we samen beleven of waar we ons samen voor inzetten. Ze zijn te zien en te horen op diverse radio en tv-netten, via digitale kanalen en tijdens speciale acties.

Volg het hele WK voetbal bij VRT

Op zondag 20 november begint het WK voetbal in Qatar en voor het eerst wordt het gespeeld in de winter. Daarom koos VRT voor het Wintercircus in Gent als basiskamp voor de diverse redacties en als belevingsruimte voor fans en supporters. Niet alleen Sporza zal er neerstrijken, maar ook Studio Brussel (het ochtendblok met Fien Germijns), MNM (die een groot straatvoetbaltornooi organiseren voor jongeren) en Radio 2 (met FC Niels en Wiels alias Niels Destadsbader en Miguel Wiels). Lees meer

Onze Natuur: het wilde België

Producent Hotel Hungaria stuurde 2,5 jaar lang filmploegen op pad om de mooiste, wildste en meest ontroerende natuurbeelden in België vast te leggen. De commentaarstem is van Matteo Simoni. De muziek voor de reeks werd gecomponeerd door Dirk Brossé en uitgevoerd door zijn orkest Prima la Musica. Je kan hen ook live aan het werk zien en horen tijdens een aantal speciale concerten in samenwerking met Klara, waarbij ze de filmbeelden op een groot scherm begeleiden.


Op 21 september gaat de film in première. Begin 2023 volgt dan de televisiereeks op Canvas. Er komt ook een versie op kindermaat op Ketnet én een aangepast format voor VRT MAX.

Opening KMSKA

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) opent op 24 september na elf jaar renovatie opnieuw zijn deuren voor het groot publiek. Een week lang brengen alle VRT-radionetten, van Klara tot MNM, live uitzendingen vanuit het museum. Daarnaast is er ook de documentairereeks Een nacht in het museum met Thomas Vanderveken op Canvas, een rubriek in Iedereen Beroemd, een podcast en een breed mobiliserend project. Ook is er een wedstrijd met als inzet: een plaatsje op een unieke expo in de prachtige zalen van het vernieuwde KMSKA.

De Warmste Week vlamt dit jaar tegen kansarmoede

VRT zal dit jaar met z'n allen vlammen tegen kansarmoede, het nieuwe thema van De Warmste Week 2022. Het grootste solidariteitsevenement vindt dit jaar plaats van maandag 19 tot zaterdag 24 december, met Hasselt als gaststad. Zowel Eén, Studio Brussel, MNM, Ketnet en VRT NU slaan de handen in elkaar om er weer een succes van te maken. Wil je als adverteerder je steentje bijdragen?

Je merk linken aan een van deze overkoepelende projecten?