Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Senior Marketing Executive
30/10/2019
Podcasts zijn hot. Het audiomedium is langzaamaan de wereld aan het veroveren en ook in België is het aan een opmars bezig. Om de zoveel tijd zetten we dan ook graag een opvallende podcast in de kijker. Met de Boekenbeurs voor de deur valt de eer te beurt aan de VRT-podcast Gebladerte.

Eind oktober staat naar jaarlijkse gewoonte in het teken van de Boekenbeurs, iets waar de nieuwe Langzullenwelezen-podcast* goed op inspeelt. In ‘Gebladerte’ gaat MNM-gezicht Tom De Cock in gesprek met vijf schrijvers over de boeken die ze zelf lezen.

Vijf afleveringen, Vijf inspirerende gesprekken

In deze vijfdelige podcast kruipt Tom in de boekenkast van Arnout Hauben, Els de Schepper, Eva Daeleman, Dalilla Hermans en striptekenaar Nix. Samen gaan ze op zoek naar nieuwe parels, oude klassiekers, guilty pleasures en dat ene levensveranderende boek dat ze altijd met zich meedragen - maar ook naar de ziel en de inspiratiebronnen van de lezende schrijver zelf.

Je kan alle afleveringen meteen beluisteren via Spotify, iTunes en langzullenwelezen.be

Gebladerte op de Boekenbeurs

Natuurlijk kan een podcast over boeken en lezen niet ontbreken op de Boekenbeurs in Antwerpen. Tom De Cock ontvangt elke schrijver uit de reeks aan de Langzullenwelezen-stand op de Boekenbeurs voor een goed gesprek over leesplezier. Heb je ‘Gebladerte’ beluisterd en heb je zelf vragen voor een van de schrijvers? Waag dan je kans en stuur een mailtje naar langzullenwelezen@vrt.be. Wie weet win jij wel een meet & greet met een van de gasten uit de podcast.

*Gebladerte is een podcast van Langzullenwelezen, Sabam for culture en Tom De Cock