Laurens Luypaert
Laurens Luypaert
Marketing Executive
22/03/2022
Tom Waes is terug van weggeweest! Na twee jaar noodgedwongen thuisblijven door de coronacrisis, trekt Tom Waes eindelijk weer de wereld rond. In Reizen Waes: wereldsteden focust Tom voor het eerst op enkele van de boeiendste en belangrijkste steden ter wereld. Reizen Waes: wereldsteden vanaf 3 april elke zondag om 20.00 uur op Eén en via VRT NU. 

Met meer dan 4 miljard mensen woont ondertussen meer dan de helft van de wereldbevolking in een stad. Metropolen zoals Caïro (Egypte), Los Angeles (Verenigde Staten) en Mexico City (Mexico) blijven maar groeien. Bovendien blijken ze de ideale speeltuin voor Tom, die altijd op zoek is naar inspirerende verhalen en unieke avonturen. Met Reizen Waes: wereldsteden doet hij weer wat hij het liefste doet: mensen van over de hele wereld tot bij de Eén-kijker thuis brengen.

Caïro (Egypte) – Aflevering 1

Tom zoekt uit hoe het is om te leven in een van de grootste steden van Afrika en veruit de grootste in het Midden-Oosten. Want de metropool Caïro dreigt de laatste jaren, met meer dan 20 miljoen inwoners, compleet uit haar voegen te barsten. Een ‘nieuw Caïro’, op 45 kilometer van de huidige stad, is dan ook in de maak. 

Block image

Londen (Groot-Brittannië) – Aflevering 2

Met meer dan 9 miljoen inwoners is de metropool Londen niet alleen de grootste stad van West-Europa, het is ook nog altijd een enorme aantrekkingspool voor mensen vanuit de hele wereld. Het maakt van Londen een van de meest kosmopolitische steden ter wereld. De ideale speeltuin dus voor Tom, die op zoek gaat naar de verschillende gezichten van deze stad.

Block image

Ulaanbaatar (Mongolië) – Aflevering 3

Ulaanbaatar is met ongeveer 1,7 miljoen inwoners misschien het kleine broertje in Reizen Waes: wereldsteden, toch verdient de stad om verschillende redenen een plaats in het lijstje van Tom. Niet alleen woont meer dan de helft van de Mongoolse bevolking in de hoofdstad Ulaanbaatar, ook het aantal nieuwe inwoners neemt alleen maar toe. Het maakt van Ulaanbaatar een echte grootstad in het dunbevolktste land ter wereld.

Block image

Los Angeles (VS) – Aflevering 4

Los Angeles, kortweg L.A., is de tweede grootste stad van de Verenigde Staten en dé Amerikaanse trekpleister voor dromers van allerlei slag. Een stad waar alles kan en alles mogelijk moet zijn. In wijken als Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach of Downtown L.A. kan je de meest vreemde figuren ontmoeten en avonturen beleven. Maar de American Dream heeft ook zijn keerzijde.

Block image

Mexico City (Mexico) – Aflevering 5

Met meer dan 22 miljoen inwoners is Mexico City een van de grootste en invloedrijkste steden ter wereld. In de jaren 90 voerde het allerlei lijstjes aan die de onleefbaarheid van de stad schetsten. Mexico City was een gevaarlijke stad waar criminaliteitscijfers de pan uit swingden en miljoenen auto’s zorgden voor vreselijke smog en luchtvervuiling. Tijdens zijn reis naar Mexico City ontdekt Tom dat deze metropool de laatste jaren gigantische veranderingen onderging. 

Block image

Wil je met jouw merk ook adverteren op VRT NU?

Lees onze whitepaper of contacteer ons voor alle mogelijkheden.