Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Senior Marketing Executive
31/01/2019
Muziek is voor velen een belangrijke pijler in onze maatschappij. Zo ook voor VRT. Daarom heeft elke radiozender zijn eigen muziekprofiel en laten ze verschillende artiesten aan bod komen. Ontdek hoe VRT een cruciale rol speelt in het succes van die Vlaamse muziekindustrie.

De Nieuwe Lichting op Studio Brussel is slechts een van de talentenjachten die VRT rijk is. Zo zijn er ook nog Rising Star en Start to dj op MNM en Speel het Hard op Canvas.be. Niet enkel wordt er zo steeds nieuw talent ontdekt, maar VRT heeft op die manier ook een belangrijk aandeel in de airplay van heel wat artiesten. Zonder de openbare omroep zouden bijna 18.000 nummers en 6.900 artiesten (59% van alle artiesten) in 2017 niet gedraaid zijn op de Vlaamse nationale radio.

Verbinden en bereiken

Naast de nodige airplay kunnen nieuwe artiesten doorgroeien tot gevestigde waarden dankzij de verschillende kanalen van VRT: zowel radio en televisie als online. In de Radio 1-sessies van 2016 kwamen bijvoorbeeld meer dan 25 Vlaamse artiesten aan bod, zowel gevestigde namen als beginnend talent. Wist je trouwens dat acht van de vijftien meest gedraaide nummers op Radio 2 van Vlaamse makelij zijn?

Als organisator van heel wat events zorgt VRT er bovendien voor dat verschillende soorten muziek toegankelijk worden gemaakt. Naast de organisatie en de ondersteuning van al deze muziekevenementen, zendt VRT gemiddeld 305 concerten per jaar uit. De muzieksector en luisteraars worden zo op een directe manier met elkaar in verbinding gebracht.

Wil je meer informatie over de muziekgenres of luisterprofielen van elk radionet?

Neem contact op met ons salesteam voor een presentatie op maat.