Marit Ginevro
Marit Ginevro
Head of Marketing
20/03/2020
Wat zijn de richtlijnen om veilig te sporten? Sport Vlaanderen, Sporza en partners lanceerden vandaag een campagne om jezelf fit en weerbaar te houden. De campagne loopt van 21 tot en met 27 maart op primetime radio en tv.

Met de nieuwe campagne #BlijfSporten gaan Sport Vlaanderen, Sporza en partners niet de commerciële tour op. Ze kiezen voor een nobele, wetenschappelijk onderbouwde boodschap die verder reikt dan louter sportpromotie.

Via de redacties van kranten en social media lanceren o.a. viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) en professoren inspanningsfysiologie Wim Derave, (Universiteit Gent) en Peter Hespel (KU Leuven) een open brief met 10 richtlijnen:

 

  1. Bouw langzaam op.
  2. Sport rustig en niet te intensief.
  3. Kies beter voor intervaltrainingen.
  4. Sport als het kan in openlucht.
  5. Binnen bewegen is beter dan niet bewegen.
  6. Sport alleen of met huisgenoten.
  7. Hou afstand van anderen.
  8. Routine voor of na sporten doe je alleen.
  9. Gebruik enkel je eigen materiaal.
  10. Sport niet als je je ziek voelt.

Niet alleen wetenschappers, maar ook BV’s en topsporters doen mee. Het radiospotje is ingesproken door Maarten Van Gramberen, op het filmpje zien we o.a. Tom Waes, Marleen Merckx, Karen Daems, Cath Luyten, Nina Derwael, Emma Plasschaert en Pieter Timmers tips geven. De campagne is een realisatie van De Mensen.

Jo Haentjens, afdelingshoofd sportpromotie: “We willen vermijden dat de Vlamingen plots massaal in de zetel gaan ploffen of ineens heel zware sportinspanningen gaan doen. We moeten onze weerstand opbouwen, Onze immuniteit mag niet verzwakken, we moeten blijven bewegen en sporten op basis van deze richtlijnen van de wetenschappers.”

Rudi Janssens, Sales Director Var: “We hebben bewezen dat we met deze campagne heel flexibel kunnen zijn. Eergisteren werd de campagne geboekt, vandaag staat ze on air. Er is ook expliciet gevraagd om, indien de regelgeving over buitenkomen verandert, we de campagne stante pede moeten kunnen verwijderen.”

De campagne loopt van 21 tot en met 27 maart op primetime radio en tv.

Beluister de radiospot:

Bekijk de tv-spot:

0:00
/
0:00

Interesse in adverteren op tv?

Vraag meer info via var.be/contact