Jordan Bowring
Jordan Bowring
Marketing Executive
24/08/2022
Het najaar van 2022 is gevuld met belangrijke sportevenementen: de Memorial Van Damme, Davis Cup Tennis, het WK Volleybal, WK Gymnastiek, Veldrijden en de Croky Cup met als kers op de taart het WK voetbal in Qatar. Niet enkel kan je al deze toppers live of uitgesteld volgens op de VRT-zenders, maar er staan ook heel wat programma’s, documentaires, beleving en een podcast rond sport in de stijgers.

Volg het WK voetbal bij VRT

Op zondag 20 november begint het WK voetbal in Qatar en voor het eerst wordt het gespeeld in de winter. Daarom koos VRT voor het Wintercircus in Gent als basiskamp voor de diverse redacties en als belevingsruimte voor fans en supporters. Niet alleen Sporza zal er neerstrijken, maar ook Studio Brussel (het ochtendblok met Fien Germijns), MNM (die een groot straatvoetbaltornooi organiseren voor jongeren) en Radio 2 (met FC Niels en Wiels alias Niels Destadsbader en Miguel Wiels). Meer info over de exacte plannen rond het WK volgen later dit najaar. Wil je meer weten over de andere overkoepelende VRT-projecten?

Programma’s en documentaires op Eén en Canvas

Kampioenenjaar (later dit najaar op Canvas) is een docureeks over het voetbalseizoen 2010-2011, waarin KRC Genk landskampioen werd, mede dankzij twee tieners die zich dat jaar voor het eerst toonden aan het grote publiek: Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois. Vandaag zijn het wereldsterren met een onwaarschijnlijk palmares, maar dat magische jaar bij Genk was het begin van hun hemelbestorming.

Block image

Philippe Gilbert hangt in oktober 2022 zijn fiets aan de haak, na een profcarrière van negentien jaar. In Classique Gilbert (later dit najaar op Eén) volgen we Gilbert en zijn entourage in de vijf laatste seizoenen van zijn carrière, in zijn zoektocht naar die laatste twee overwinningen: twee van de vijf topklassiekers die hij nog niet kon winnen.

In Heizel 1985 (vanaf 23/09 op Canvas) vertelt sportjournalist Frank Raes het verhaal van het Heizeldrama. Op 29 mei 1985 kwamen 39 mensen om het leven nadat er door supportersgeweld paniek uitbrak in het Brusselse Heizelstadion.Uit angst voor nog meer rellen en doden ging de match toch door. Frank ontmoet supporters, mensen van de ordediensten, hulpverleners, organisatoren, spelers, journalisten en anderen die net als hij getuige waren van het drama.

Ten slotte is er nog de driedelige reeks 100 jaar zesdaagse (later dit najaar op Eén) waarin de kijker meegenomen wordt in de rijke geschiedenis van de Wielerzesdaagse van Gent, de moeder aller Zesdaagsen.

Audio rond sport

Tijdens het WK voetbal dit najaar stuurt Radio2 F.C. Niels en Wiels het veld op. Als gepassioneerde liefhebbers zijn Niels Destadsbader en Miguel Wiels de perfecte spelers om de leukste voetbalradioshow te maken. Verwacht je aan boeiende gasten, hevige emoties en veel muziek.

In de podcast 90 minutes op VRT MAX gaan Aster Nzeyimana, Filip Joos, Sam Kerkhofs en Steven Defour de voetbalactualiteit bespreken.

Wil je je merk linken aan sport?

Er is dit najaar nog ruimte rond het Veldrijden en de Croky Cup. Contacteer ons voor meer info