Lore Lenseclaes
Lore Lenseclaes
Head of Sales Media Agencies
10/12/2021
Op vraag van vele digitale kijkers lanceert VRT een tv-app voor VRT NU. Op die manier krijgen gebruikers nog eenvoudiger en sneller toegang tot VRT-content. De app zal verder inzetten op publieke omroepalgoritmes en smaakverbreding om de Vlaamse mediagebruiker ook te laten kennismaken met nieuwe content en persoonlijke kijkbeleving te maximaliseren.

Frederik Delaplace, CEO VRT: "Onze gebruikers vragen al lang naar de mogelijkheid om VRT NU op het groot scherm te brengen. We zijn dan ook enthousiast dat we die service nu heel laagdrempelig kunnen aanbieden. In het bijzonder omdat we dit samen met de lokale spelers doen. Met de tv-app voor VRT NU kunnen we de vertrouwde kijkervaring van VRT doortrekken op nieuwe kanalen. We starten vandaag met Android TV en de klanten van Telenet en Proximus die over de nieuwste tv-boxen beschikken. In januari 2022 zal VRT NU ook beschikbaar zijn op de nieuwe box van Orange-klanten. Op korte termijn zetten we de ontwikkeling door naar de gebruikers van Apple en Samsung."

Saskia Schatteman, CEO Var: “VRT blijft volop inzetten op een sterk lineair aanbod en evolueert tegelijkertijd mee in functie van nieuwe kijkmodellen. Net als op het platform van VRT NU zullen ook in de app gebruiksvriendelijkheid, privacy en veiligheid centraal staan. We kondigden recent de lancering van reclamemogelijkheden op VRT NU aan, op termijn zullen ook prerolls in de tv-app mogelijk zijn. Dit is opnieuw een stap voor onze merken om een kwalitatieve manier en in een brandsafe context te blijven connecteren met elke Vlaamse mediagebruiker.”

Wil je graag adverteren op VRT NU?

Lees onze whitepaper met alle mogelijkheden.