Sam Homblé
Sam Homblé
Manager Creative Partnerships
25/11/2020
Je hebt ze misschien ook al zien hangen bij jou in de buurt: de vlam van De Warmste Week. In deze lockdown zijn we opnieuw aangewezen op onze eigen omgeving, buurt of straat. Door de vlam aan je raam te hangen laat je weten aan je buren dat je wil helpen waar je kan. Vanaf nu tot eind december brengen alle VRT-merken die warme verhalen tot bij jou.

Tijdens deze bijzondere herfstvakantie hingen al duizenden Vlamingen vlammetjes uit om te tonen dat zij het verschil willen maken voor elkaar. Ze stuurden hun vlam massaal door via de apps van Radio 1, Radio 2, Studio Brussel en MNM en deelden ze op sociale media met #DeWarmsteWeek.

Dat je op heel veel manieren het verschil kan maken voor iemand anders, is ook te zien in de nieuwe campagnefilm van De Warmste Week, geregisseerd door Khaël Touag, met muziek door Sander De Keere (Klara).

0:00
/
0:00

Warme storytelling bij alle zenders

Vanaf nu tot eind december zullen alle VRT-netten hun schouders zetten onder De Warmste Week door deze warme verhalen te delen. Door de crisis zullen er de week voor kerst geen publieksevenementen kunnen doorgaan. Toch zorgt de VRT met tal van initiatieven en acties wel voor die broodnodige warmte. Verschillende VRT-gezichten trekken coronaveilig het land in om iedereen persoonlijk te bedanken voor zijn inzet in dit bijzondere jaar.

Een

Eén lanceert een videoreeks met Linde Merckpoel, waarin zij in haar eigen straat op zoek gaat naar hoe zij het verschil kan maken. Daarnaast roept ze ook alle Vlamingen op om zelf na te denken hoe zij het verschil kunnen maken. Via linde@een.be kan je ook jouw verhaal delen. Bij Linde is te volgen op een.be, via VRT NU en de sociale media van Eén.

Radio 2

Op woensdag 11 november brengt Radio 2 een hele dag hartverwarmende verhalen van hoe buren zich voor elkaar inzetten. Daarboven hoor je heel wat tips en tricks voor positieve vibes én je kan genieten van coronaproof optredens van de warmste artiesten. Beste Buren voor De Warmste Week wordt tot kerstavond ook een dagelijks programma met David Van Ooteghem tussen 16.00 en 18.00 uur.

StuBru

StuBru-dj's Eva De Roo, Michèle Cuvelier, Joris Brys, Fien Germijns, Max Vryens, Sander Vandenhende, Kirsten Lemaire en Stijn Van de Voorde zenden de week voor kerst Beats of love uit vanop verschillende warme plekken in Leuven.

Ketnet

Ketnet zet wrappers Gloria, Sarah, Sien, Sander en Thomas in. Zij trekken door alle provincies en steken kaarsjes aan bij de jongste vlammers die het verschil maken. Ook met de oproepen die binnenkomen in de Ketnet Brandt Weer-centrale gaan ze aan de slag. Ook de andere zenders gaan de volgende weken op zoek naar de verhalen achter de 'vlamhangers': hoe zetten zij zich in voor de mensen in hun omgeving? Meer info volgt!
 

Wil je je merk linken aan een van de warme acties van de VRT-netten?