Hilde Leemans
Hilde Leemans
Business Developer Creative Partnerships
28/04/2021
Radio- en tv-formats vormen voor adverteerders vaak een unieke kans om hun merk te linken aan de sterke VRT-communities. Komende zomer staan er heel wat mooie projecten op stapel. Coming soon bij VRT:

VOOR DE JONGEREN

FokdeBlok

Corona of niet: juni staat nog steeds synoniem met examens. StuBru ondersteunt de studenten op hun eigen eigenzinnige manier met FokDeBlok. Want het studentenleven is beenhard dezer dagen! Flo Windey zorgt voor de nodige verstrooiing en ontspanning tijdens de moeilijke examenperiode waarbij muziek een belangrijke rol speelt.

Marathonradio

In juni 2021 steekt ook MNM de studerende jeugd naar goede gewoonte een hart onder de riem met Marathonradio: 24/7 live radio vol studie- en ontspanningstips. Ook deze editie zal volledig coronaproof doorgaan.

Laat je inspireren door wat partners Bel’Orta en Sport Vlaanderen vorig jaar in petto hadden.

SUMMER TIME

Camping Belgica

Deze zomer viert Studio Brussel ook vakantie in eigen land en brengt de zomer door op Camping Belgica. Een oase van zwoele beats waar een 100-tal dj's hun soundtrack bij de ondergaande zon komen serveren. Je kan 7/7 en van 18u tot 23u meekijken via stubru.be of de StuBru-app, de hele zomer lang, van 28 juni t.e.m. 29 augustus 2021.

In 2020 (draaide én) zond Camping Belgica met behulp van partner Bolt volledig uit op groene energie. Een stunt die zelfs het nieuws haalde.

MNM Zomerkampen

Ook MNM zit deze zomer niet stil. Jeugdbewegingen en -kampen staan centraal. Jongeren kunnen zich inschrijven om MNM tijdens hun kamp over de vloer te krijgen en wie weet volgt daar wel een onvergetelijk kampfeest uit.

Zot Veel Vakantie op Radio 2

Jawel, Radio 2 gaat deze zomer terug naar de kust, maar verkent ook volop het binnenland. Zot Veel Vakantie viert de zomer en het vakantiegevoel op alle platformen van de zender: de app, website, instagram, socials en natuurlijk on air. Ter plaatse zullen er heel wat leuke belevenissen en acties plaatsvinden - volledig coronaproof - zoals culinaire proefmomenten, zomerse tips & tricks van luisteraars en BV’s, de Radio 2-wandelingen… Ook de ladybikers zijn weer van de partij. Zij zullen op geheel eigen wijze het binnenland verkennen om de mooiste plaatsen in Vlaanderen in de kijker te zetten.

SPORT SPORT SPORT

De zomer van 2021 staat volop in het teken van sport bij VRT. Nadat vorig jaar alle grote evenementen uitgesteld werden, is het nu eindelijk zover: hoe gaan de Belgen het doen op alle grote sporttornooien?

Eerst aan de beurt is het EK voetbal: in de periode van 11 juni tot 11 juli 2021 komen we te weten of onze Rode Duivels eindelijk de hoofdvogel gaan schieten. De wedstrijden zullen aan elkaar gepraat worden door Karl Vannieuwkerke in Villa Sporza. Vervolgens is het de beurt aan de 108ste editie van de Tour de France, die plaatsvindt van 26 juni t.e.m. 18 juli 2021. De sportzomer wordt afgesloten door de Olympische Spelen, van 23 juli tot en met 8 augustus 2021. Voor de aanloop naar de Olympische Spelen maakte Team Belgium met FamousGrey alvast een unieke radiospot met een Olympische recordtijd. Lees meer

De VRT heeft ook opnieuw de uitzendrechten verworven voor EK-voetbal UEFA EURO 2024 en 2028, net als het FIBA EUROBASKET voor vrouwen en de Eurohockey Championships van 2021, mannen en vrouwen. Al die momenten wil Sporza met de Vlaamse sportliefhebber delen. Dat past in de strategie van de VRT om van die grote momenten in de sport ook sociale gebeurtenissen te maken. Lees meer

Je merk linken aan een van de komende VRT-projecten?