Julie Desmet
Julie Desmet
Business Developer Creative Partnerships
18/05/2022
De zomer komt eraan en er is duidelijke knaldrang aanwezig. Ook bij de VRT wordt het een goedgevuld programma met tal van initiatieven om nog dichter bij de luisteraar te staan. Keuze genoeg om als adverteerder in deze periode aanwezig te zijn op jouw favoriete VRT-radiozenders.

Studio Brussel

Na 2 jaar met amper festivals, wordt 2022 meer dan ooit dé festivalzomer en dankzij StuBru ben jij er echt overal bij. Dé festivalzender bij uitstek geeft een heleboel festivaltickets weg en zendt live uit vanop de grootste festivals zoals Core, Extrema Outdoor, Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop. Er worden meer dan 40 festivals in de kijker gezet. Veel live muziek en festivalbeleving verzekerd.

Nieuw op het programma is Bus Belgica. Vanaf 21 juni gaat de Stubru studio op slot en gaan ze met een mobiele studio langs verschillende evenementen vanwaar ze 24/7 live radio maken. Overal waar je de zomer voelt, zal StuBru er zijn: op festivals, campings, events en concerten, maar ook op zomerbars en in steden.

Radio 2 en Eén

Radio 2 zet deze zomer weer volop in op Vlaamse muziek en dit aan de Belgische Kust. Hiervoor slaan ze de handen in elkaar met Eén. 6 weken lang zal Radio 2 van maandag tot zaterdag live presenteren vanuit verschillende badsteden. Dit in een zomerse sfeer met live publiek en bekende gezichten van Radio 2 en Eén. Elke week zal er ook een openluchtmuziekshow plaatsvinden, gepresenteerd door Niels Destadsbader en Siska Schoeters, die op het einde van de week wordt uitgezonden op Eén.  De ultieme afsluiter van de zomer is uiteraard de uitreiking van de Zomerhit 2022. Vorig jaar op 15 augustus 2021 bereikte de Zomerhit-slotshow op Eén alleen al 829.000 kijkers*.

*Bon: CIM Audimetrie, North, Live+7, incl guests

MNM

Ook MNM zakt tijdens de zomervakantie naar de Belgische kust af. De zomer van MNM draait rond 3 pijlers: live, beleving en feest. Zo gaan ze 2 maanden lang live uitzenden vanop de dijk in Blankenberge. Naast de live-uitzendingen, zorgt MNM voor watersportinitiaties en activaties. Uiteraard is er ook ruimte voor feest. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag krijgen de Start To Dj-finalisten hun moment op het podium om er een feestje van te maken samen met het publiek.

Radio 1

Radio 1 zet deze zomer weer volop in op sport. Zo is er opnieuw Sporza Tour waarin ze dagelijks van 1 tot 24 juli live verslaggeven vanop de Tour de France. Ook is er aandacht voor het EK Voetbal voor vrouwen in Engeland van 6 tot 31 juli waar ook onze Red Flames het beste van zichzelf zullen geven.

Bekijk de zomervideo

Wil je graag met je merk aanwezig zijn tijdens de goedgevulde VRT-zomer?

Contacteer ons salesteam voor meer info