Terug naar Cases

Case Albert Heijn

Hoe Albert Heijn zich nestelt in het hart (en de maag) van elke Vlaming

Met Het Warmste Gerecht vond Albert Heijn een intrinsieke match met de VRT-zenders dat voor een uitzonderlijke impact, relevantie en geloofwaardigheid zorgde. Een creatief doordachte link met De Warmste Week en creatief mediagebruik zorgde ervoor dat de boodschap bij zowat elke Vlaming is aangekomen, en gesmaakt werd.

Sector
FMCG
Thema
Brand Building
Periode
December 2022
Case delen
Download
header image

Aanpak

Albert Heijn inspireert het hele jaar door om lekker gezond en goedkoop te eten. Dat doen ze met hun reclamecampagnes als met hun gamma - ze bieden een hele reeks producten waarmee je gezond kan koken voor minder dan 2 euro. Deze boodschap wou Albert Heijn verder verspreiden in Vlaanderen.

Mediaplan

De tone of voice van de Albert Heijn-campagne werd volledig in lijn gezet met de zenders Eén, MNM en Studio Brussel en de boodschap werd geïntegreerd in het redactioneel format van De Warmste Week.

Om de geloofwaardigheid in Vlaanderen aan te scherpen zou Eén-kok Jeroen Meus op de site van De Warmste Week in Hasselt gezond en betaalbaar koken door 5 Warmste gerechten van 2 euro klaar te maken.
Voor elke gekochte maaltijd, doneerde Albert Heijn 2 euro aan De Warmste Week. Walk the walk: het kwam de geloofwaardigheid en impact alleen maar extra ten goede.

Door niet alleen planmatig maar ook contentmatig mee aan het stuur te zitten van deze campagne, slaagde ons partnershipteam erin om de propositie van de klant volledig te laten samenvallen met het mediagebruik. Dit soort samenwerkingen zijn win-win situaties voor alle betrokken partijen en zijn echte katalysatoren voor impact en ROI.

Toen Var ons voorstelde om een geïntegreerd verhaal uit te werken, heb ik instant ja gezegd. Ons DNA matchte, de propositie was relevanter dan ooit en het uitwerkingspotentieel onvergelijkbaar geloofwaardig. De basis voor dit succesverhaal was snel gelegd, het creatieve mediagebruik zorgde voor een warme invulling…
Els Lagrou
Marketing & Communicatie directeur

Facts & Figures

De Warmste Week heeft een grote talk value en impact op de volledige Vlaamse markt, over alle leeftijdsgroepen en sociale klassen heen. 87% van de Vlamingen kent DWW, 84% ervan kwam er al eens mee in contact. De uitzendingen noteren marktaandelen tot 43%, de return voor adverteerders situeert zich breed op radio, TV, online- en sociale mediakanalen en in de pers.

Ook de impactcijfers bevestigen de kracht van deze campagne: bovengemiddelde scores op blinded attribution en likeability bewijzen dat we raak schoten. Hoewel het niet onze ambitie was, noteerden we daarnaast ook een omzetstijging in onze filialen gedurende de actieperiode.

Media

Video De Warmste Week: Albert Heijn

0:00
/
0:00

Contacteer ons

Heb je interesse om te adverteren op de VRT-merken? Of heb je gewoon een vraag? Aarzel dan niet en stuur een mailtje, bel ons of vul dit formulier in

}
Verplicht