Terug naar Cases

Smartphoto

23% meer verleidingskracht

Door het consequent gebruik van hun vast concept met gekende afsluiter ‘Het leukste foto-idee bij smartphoto.be’ slaagt Smartphoto erin om met hun radiospots groei te creëren op de impactfactoren.

Sector
E-commerce
Thema
Brand Building
Periode
April 2020
Case delen
Download
header image

Aanpak

Het concept van de campagne is eenvoudig: een vrouw meldt een herkenbaar probleem waarvoor ze vervolgens zelf een oplossing bedenkt: ‘Ping! Ik heb een foto-idee, ik ga naar smartphoto.be’. Elke spot sluit af met het herkenbaar deuntje dat de USP onderlijnt: ‘Het leukste foto-idee bij Smartphoto.be’

De aankoopintentie steeg met 23% van 31% naar 38% en Smartphoto wordt nu door 35% van de luisteraars aanbevolen (nps), t.o.v 26% in 2018.
 

Overall mediaplan:
 

 • Radiokanalen gericht op doelgroep van jonge vrouwen
Door te kiezen voor MNM en Studio Brussel bereiken we het hart van onze doelgroep: jonge vrouwen, vaak met een eerste baby. Radio helpt online spelers in hun groeistrategie, het is complementair aan doelgerichte online marketing.
Ilse Van Vaerenbergh
Chief Commercial Officer, Smartphoto

Facts & Figures

Vraagstelling ‘Consideration’: Na het horen van deze spot, ga je overwegen om (bij/naar) merk te kopen/bestellen/bezoeken ? (score 0-10)
Vraagstelling ‘Interaction’: Na het horen van deze spot, ga je naar de website surfen ? (score 0-10)
Vraagstelling ‘NPS’: Na het horen van deze spot, ga je merk x aanbevelen aan vrienden, kennissen of collega’s? (score 0-10)

Media

Contacteer ons

Heb je interesse om te adverteren op de VRT-merken? Of heb je gewoon een vraag? Aarzel dan niet en stuur een mailtje, bel ons of vul dit formulier in. 

          Verplicht

          Blijf je graag op de hoogte?

          Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg elke maand het laatste nieuws over creative partnerships, media en adverteren via de merken van VRT: radio, tv, apps, websites, events, … en veel meer.

            Verplicht