Onze visie

Var is dè VRTrouwde merkenbouwer in Vlaanderen als deel van een maatschappelijk relevant media-systeem. Samen cultiveren we een maatschappelijk relevant mediasysteem
 

 1. VRT maakt maatschappelijk relevante content die informeert, inspireert en verbindt op een manier dat de samenleving versterkt
   
 2.  Publiek: 90% wekelijks bereik Vlamingen, 72% dagelijks bereik Vlamingen, 2,4 miljoen dagelijkse kijkers, 2,6 miljoen dagelijkse luisteraars, 2 miljoen dagelijkse surfers, 457.000 dagelijkse videostarts VRT MAX.
   
 3. Adverteerder: bouwt op een betekenisvolle manier haar/zijn merk naar doelgroepen en beslist hoeveel middelen hieraan toe te wijzen
   
 4. Media-agencies: helpt adverteerders om haar/zijn merkboodschappen op een juiste en  kwaliteitsvolle manier bij de doelgroep te krijgen.
   
 5. Var creëert, commercialiseert en activeert mediamogelijkheden bij VRT – in lijn met het mediadecreet - voor merken, om zo bij te dragen tot de maatschappelijk relevante contentcreatie van VRT.

Onze missie

Onze missie is het media-aanbod van VRT en andere mandaatgevers via bestaande en nieuwe contactpunten met consumenten te commercialiseren.

Dat doen we als toonaangevende multimediale regie voor alle VRT-touchpoints, met een bijzondere expertise voor audio en een hoogkwalitatief visueel/video-aanbod.