Geert Vansant
Geert Vansant
Market Intelligence Manager
27/03/2019
Het nieuwe televisievoorjaar is volop bezig. Hoog tijd om terug te blikken naar enkele toppers die reeds de revue gepasseerd zijn. Wat waren de pareltjes op tv?

Op nummer 1 staat Eigen Kweek. De serie over de familie Welvaert op dinsdagavond trok gemiddeld 1.756.072 kijkers (CIM, live +7, 4+) en is daarmee het best bekeken programma van de afgelopen periode.

Block image

Opvallend is dat Tom Waes 2x in de top 3 van de meest bekeken programma’s van dit voorjaar staat. Op nummer 2 prijkt Reizen Waes Europa, het langverwachte 4e seizoen van Reizen Waes. In deze reeks blijft Tom voor het eerst binnen de grenzen van Europa en toont hij dat je niet naar de andere kant van de wereld moet reizen om je te laten verrassen. Dit seizoen was goed voor gemiddeld 1.679.309 kijklustigen (CIM, live +7, 4+).

Block image

Op nummer 3 staat Undercover. De nieuwe fictiereeks over de XTC-baron Ferry Bouman, met Tom Waes en de Nederlandse actrice Anna Drijver, scheerde meteen hoge toppen: na 4 afleveringen zitten er gemiddeld 1.295.671 kijkers (CIM, live +7, 4+) aan de tv-buis gekluisterd om de avonturen van undercoveragenten Bob Lemmens en Kim De Rooij op de voet te volgen. Niet alleen de kijkers kunnen de nieuwe reeks smaken. Ook in het buitenland kaapte de serie al een prijs weg: op het Cinequest Film Festival in Californië ging het aan de haal met de juryprijs voor beste serie!

Block image

De volledige top 15 sinds begin 2019:

Block image

Bron: CIM-audimetrie, Eén en Canvas, 2019, Noorden, 4+, incl. gasten, currency: live +7 (situatie 28/03/2019).