Griet Verbruggen
Griet Verbruggen
Manager Creative Partnerships
26/04/2024
Je zonder kaart volledig onderdompelen in een betoverende reis doorheen de tijd? Welkom bij VRT PodWalks. Deze gloednieuwe app laat je al wandelend unieke plekken en vergeten parels in Vlaanderen (her)ontdekken. De app maakt gebruik van gps-gestuurde audio, hiermee krijg je als wandelaar naast verhalen over de omgeving ook de exacte route mee. Een creatieve samenwerking tussen VRT en Toerisme Vlaanderen die de geschiedenis van Vlaanderen op een toegankelijke manier tot leven brengt. 

5 podwalks met gids Arnout Hauben

Voor zowel VRT als voor Toerisme Vlaanderen is de samenwerking een schot in het roos. Via de podwalks-app kan VRT kennis verbinden aan de beleving zelf. Net als bij het VRT 1-programma Dwars door de Lage Landen vertelt Arnout Hauben historische verhalen en anekdotes op een luchtige manier, zonder dat je ook nog eens je GPS in de gaten moet houden. Deze app brengt de rijke geschiedenis van Vlaanderen op een toegankelijke manier tot leven. 


De eerste vijf podwalks situeren zich rond de erfgoedsites van Toerisme Vlaanderen: 
 

  1. Kasteeldomein van Poeke in Aalter (Charles de Preud’homme)
  2. Kasteeldomein van Leut in Maasmechelen,
  3. De Sint-Godelieve abdij in Brugge (verborgen parels van Brugge)
  4. De Graventoren en Getijdenmolen in Rupelmonde (leven van Mercator)
  5. Het Rubenskasteel in Zemst (Peter Paul Rubens) 
     

Voor Toerisme Vlaanderen maakt de podwalks-app deel uit van een groter plan rond de herbestemming en herwaardering van elk van deze plekken. Via de VRT PodWalks-app krijgen de bezoekers aan de 5 erfgoedsites van Toerisme Vlaanderen op een heel eenvoudige manier inzicht in de ziel van deze unieke plekken. De wandelaars worden als het ware ondergedompeld in zowel de omgeving als in de inspirerende verhalen van de vele prachtige erfgoedsites in Vlaanderen. Later zal het VRT PodWalks-aanbod nog aangevuld worden met wandelingen in Roeselare, de Grotten van Han en Het Zwin Natuur Park.

Wil je ook partneren met VRT?

Contacteer ons vrijblijvend voor een gesprek.