De digitale evolutie zit in stroomversnelling, maar niet iedereen houdt gelijke tred. Met de 'Digitale Duik' zorgen we ervoor dat alle Vlamingen mee zijn!
→“We lijken in marketing soms te vergeten hoeveel er naar de radio geluisterd wordt. Niet iedereen luistert naar podcasts in de auto en naar Spotify thuis. Radio kent een enorm bereik onderweg, op het werk en aan menig keukentafel. Én een grote betrokkenheid. Welk medium slaagt er nog in om elke dag zo massaal in interactie te gaan met zijn doelpubliek? We bellen in, vragen nummers aan en gillen mee met de radio. Radio is bijzonder aanwezig, bij een breed publiek.”
“Sommige adverteerders denken dat ze met hun merk niet op radio kunnen. Omdat het voeding is, of kleding, omdat het een auto is die je moet kunnen zien. Maar met de juiste creatie kan alles op radio. Creatieve agencies willen daar ook echt mee aan de slag. Net omdat de productie van radio betaalbaar is, kan je wat verschillende dingen uitproberen in de studio, zoeken naar wat het beste werkt. En als je dat goed en consequent doet, kan je je merk ook opbouwen met radio. Met een catchy jingle bijvoorbeeld, een sterk radioformat, een baseline of campagnelijn die auditief versterkt wordt. Daar hebben we in België heel veel straffe voorbeelden van: Flair, Bebat, Argenta, Kruidvat, … Er zijn volgens mij veel merken die een enorm potentieel laten liggen door niet voor radio te kiezen.”
“Herkenbaarheid creëer je door in te spelen op de kleine dingen van het leven – onze kleine gewoontes, herkenbare clichés of typische Vlaamse humor.” Immoscoop doet dat bijvoorbeeld met de campagne die zich afspeelt in een frituur en een bakker. Frieten en pistolets, het kan bijna niet lokaler.
Een paar jaar geleden maakte LDV United een radiospot voor Mitsubishi over een vader die in de auto zat te wachten op z’n zoon/dochter die op een fuif was. Zo herkenbaar.
Of de spots van Devos & Lemmens, met een wat Kempisch accent, maar vooral ook met heerlijk flauwe Belgische mopjes.
Werken met Belgische muziek zorgt ook meteen voor een verhoogde betrokkenheid. Zoals de remake van “Je veux l’amour” van Raymond van het Groenewoud voor Corona Direct. Dat nummer is historisch erfgoed en maakt de campagne veel straffer dan eender welk leuk campagnenummertje.
Luister ook eens naar de lokale rap in de radiocampagne van Albert Heijn, die heeft ook een grote ‘van bij ons’ factor.
Bij het radioformat van Aldi kan je er zelfs niet helemaal de vinger op leggen en toch voel je een sterke lokale verankering. De samentrekking ‘knaldi’ is een leuke taalvondst, maar de spots bevatten zoveel meer elementen die maken dat ze 100% lokaal aanvoelen.”
Ontdek wat Dennis Vandewalle van LDV United en Melissa Boeykens van NESPRESSO vertellen over de kracht van lokaal.