Sam Homblé
Sam Homblé
Manager Creative Partnerships
05/04/2024
De digitale evolutie zit in stroomversnelling, maar niet iedereen houdt gelijke tred. Om ervoor te zorgen dat niemand achterblijft, bundelt Telenet de krachten met VRT voor het project de ‘Digitale Duik’. Van 15 april tot 1 juni doorkruisen we 7 steden in Vlaanderen, met workshops en sessies over diverse digitale thema's, zoals AI, phishing en digitaal welzijn. Een trotse samenwerking met grote maatschappelijke impact!  

Digitale inclusie vormt de kern van de missie van de 'Digitale Duik'. Ondanks het succes van eerdere initiatieven, zoals de 'Radio2 digitour', blijkt er nog steeds een digitale kloof te bestaan op het gebied van toegang en vaardigheden. Met de 'Digitale Duik' streeft VRT, in samenwerking met Telenet, deze kloof verder te overbruggen en het vertrouwen in digitale technologie te vergroten.

‘Digitale Duik’: AI, Phishing, digitaal welzijn en meer

Het evenement zal 7 weken lang toeren in Vlaanderen en verschillende thema's behandelen zoals phishing, digitaal welzijn en de mogelijkheden van het internet en AI. Telenet-experten beantwoorden er vragen, geven persoonlijk advies en delen hun kennis in groepssessies met bekende gezichten zoals Bart Verbeeck, Kim Debrie en Sali Haidara. 

Block image

Naast de ‘Digitale Duik’ organiseren ook Radio2, MNM en VRT 1 activiteiten rond digitale inclusie: 
 

  1. ‘Digihelpers’ (Radio2) promoot het worden van digihelper bij Vlamingen in het radioprogramma ‘WinWin’, ‘Iedereen Digihelper’. Kim Debrie rapporteert van de ‘Digitale Duik’ in Mechelen, en Radio2 zendt live uit vanaf de ‘Digitale Duik’ in Hasselt.
     
  2. ‘Generation M’ (MNM) organiseert wekelijks sessies over digitale inclusie voor jongeren met experts als Lotte Vanwezemael en Xavier Taveirne. Mis het niet op de ‘Digitale Duik’ en bekijk de sessies later op VRT MAX.
     
  3. ‘Iedereen beroemd’ (VRT 1) laat dagelijks telkens twee kandidaten een alledaagse uitdaging oplossen. De ene kandidaat is digitaal goed mee, de andere kandidaat moet het op een andere manier zien te volbrengen. 

Ontdek het volledige programma op www.digitaleduik.be en blijf op de hoogte via VRT MAX. 

Ook een samenwerking opzetten met grote maatschappelijke impact?

Contacteer ons vrijblijvend. We helpen je graag verder.