Jordan Bowring
Jordan Bowring
Junior Marketing Executive
14/02/2022
De zon begint stilaan te ontwaken uit haar winterslaap. Een ideaal moment om de deuren van De Kemping S2 te openen! Na het succesvolle eerste seizoen begeleidt Tijs Vanneste opnieuw 9 werkzoekenden samen met zijn rechterhand en handyman, Lex. Kijk vanaf 1 maart elke dinsdag om 20u40 op Eén en via VRT NU of vanaf 12 maart volledige tweede seizoen via VRT NU..

In het tweede seizoen bouwt een nieuwe groep van negen langdurige werkzoekenden een tijdelijke camping op. Ze worden begeleid door Tijs - tattoo-artiest, zanger en voormalig sociaal werker - en zijn rechterhand Lex, die - in de woorden van Tijs - zijn beide linkerhanden moet compenseren. Het team, met dit jaar naast jongeren ook twee vijftigplussers, stelde in de zomer van 2021 zijn tenten op in een prachtig domein met een vijver in de Kempense gemeente Dessel, waar het gedurende drie weken zo'n zeshonderd gasten ontving.

Werken aan een nieuwe toekomst

De ploeg moet de camping vanaf nul opbouwen, activiteiten organiseren, sanitair poetsen en van ’s morgens tot ’s avonds paraat staan voor de kampeerders. Alsof dat niet genoeg is, worden de deelnemers geconfronteerd met de natste zomer sinds mensenheugenis en heel wat fysieke en mentale uitdagingen. Elk van hen heeft ook zijn eigen bagage mee, zoals een moeilijke thuissituatie, de diagnose van autisme, een spierziekte, hun afkomst of verslavingsproblematiek. Desondanks werken ze met vallen en opstaan verder. Op De Kemping wordt gelachen en gehuild, maar vooral hard gewerkt aan een nieuwe toekomst.

Wil je met jouw merk ook adverteren op VRT NU?

Lees onze whitepaper of contacteer ons voor alle mogelijkheden