Lore Lenseclaes
Lore Lenseclaes
Head of Sales Media Agencies
24/08/2022
Een nieuwe naam, een nieuw beeld en een nieuw geluid. Vanaf maandag 29 augustus wordt VRT NU VRT MAX: dé bestemming voor alle video- en audiocontent van VRT, aangevuld met eigen, exclusieve content specifiek gericht op een jonger publiek. Van primetime tv-programma's, tot podcasts en live radiostreams van alle VRT-merken... De beste verhalen van VRT - en meer - vind je voortaan altijd en overal, in 1 handige app. Ontdek alle nieuwigheden en de kijk- en luistertips voor het najaar.

De VRT MAX-app zorgt voor een gepersonaliseerde kijk- en luisterbeleving op maat. De app schuift verrassende keuzes naar voren die nieuwe verhalen en werelden laten ontdekken. De smaakverbredende algoritmes van VRT suggereren reeksen die een uitstekende match kunnen zijn binnen de voorkeuren en de leefwereld van elke kijker en/of luisteraar.

Compagnon de route

Als compagnon de route brengt VRT MAX de meest snedige en actuele podcasts 's ochtends op de smartphone tijdens het pendelen, tot de meest ontspannende Vlaamse fictie- of docureeks 's avonds op het grote scherm. Dat betekent ook niet meer wachten tot 's avonds om nieuwe VRT-programma's te ontdekken. Op VRT MAX geniet je elke dag vanaf 6 uur 's ochtends van de primetime programma's van Eén en Canvas.

VRT MAX wordt daarom multiplatform uitgebouwd. De app is beschikbaar op smartphone en tablet en je kan VRT MAX uiteraard ook raadplegen via je browser. Je kan reeksen casten naar je favoriete toestel, en je vindt de tv-app ook terug op je smart-tv of settopbox van Telenet, Proximus of Orange.

Exclusief op VRT MAX

Naast Vlaamse en internationale topreeksen, zet VRT MAX ook in op exclusief audio- en videoaanbod voor jongere digitale doelgroepen. Enkele videoreeksen voor dit najaar:

Block image
 • In FIRE: Vroeg op pensioen (vanaf 29/08) vertellen enkele twintigers over hoe zij financiële onafhankelijkheid bereiken.
   
 • 6 jongeren gaan een onvergetelijke zomer tegemoet. Voor het eerst in hun leven vertrekken ze Zonder ouders op vakantie! (vanaf 29/08)
   
 • Elizabeth Olsen (Doctor Strange, Wandavision) speelt Leigh Shaw, een jonge weduwe die verder moet na het onverwachte overlijden van haar echtgenoot in Sorry for your loss (vanaf 01/09).
   
 • In Hotel Romantiek: de kijk van de kroost (vanaf 04/09) kijken de deelnemers van Hotel Romantiek met hun familie en vrienden samen naar de afleveringen. Wat vinden zij van de romantische escapades van hun oma of opa, hun mama of papa, hun vriend of vriendin?
   
 • Plan A (vanaf oktober) is een 6-delige docureeks die de rise volgt van 5 jonge muzikale talenten bij hun eerste stappen in de Belgische muziekscene
   
 • Roomies (vanaf oktober) is een nieuwe reeks vol humor, herkenbaarheid en eerlijkheid over de zoektocht van 2 twintigers naar hun identiteit en hoe je volwassen wordt.
   
 • Niets zo Vlaams als de discotheek. Aster Nzeyimana wekt in een 5-delige reeks Those were the days (later dit najaar) de opkomende revival en nostalgie naar de legendarische Vlaamse megadiscotheken uit de 90's tot leven. Zoals Boccaccio, Cherry Moon, La Rocca, Café d’Anvers en Club X.
   
 • In Knokke off (later dit najaar) beleven twintigers Louise (Pommelien Thijs) en Alexandre (Willem De Schryver) samen met hun vrienden een schijnbaar onbezonnen zomer in het weelderige Knokke.
Block image

Podcasts die je niet mag missen

NIEUWE PODCASTREEKSEN

Bovenop een prikkelend videoaanbod pakt VRT MAX dit najaar ook uit met heel wat nieuwe straffe podcastreeksen. Niet alleen ontspanning of maatschappelijke topics komen aan bod, maar ook genres zoals true crime en nieuwe formats, zoals shortform audio, krijgen een centrale plaats in het aanbod. Enkele nieuwe podcasts:
 

 • Señor Sarens (vanaf 29/08): de Vlaamse zakenman Jan Sarens (van het gelijknamige kranenbedrijf langs de A12) wordt om het leven gebracht in Mexico. Achille Van Ingelgem & Luc Haekens duiken met hulp van de familie Sarens in hun tragische verhaal.
   
 • Club net (vanaf 02/09) is je wekelijkse shot belangrijk én onbelangrijk internetnieuws. Van de raarste TikToks tot de beste podcasts: alles kan.
   
 • In de Radio 2-podcast Win win (vanaf september) geeft Inspecteur Sven Pichal handige tips om slimmer om te gaan met je geld.
   
 • De kunst van het verdwijnen (vanaf oktober): Eén straathoek. Drie waargebeurde verhalen in de Antwerpse Joodse wijk. Een tunnelroof op een bank in 2019. Een aanslag op een bus met Joodse kinderen in 1980. En een kleutertje dat in 1942 op miraculeuze wijze aan deportatie ontsnapt. Een podcast over de lagen van de geschiedenis.


TERUGKERENDE PODCASTS

Naast gloednieuwe titels en nieuwe seizoenen van bestaande reeksen, blijven ook de tijdloze topreeksen (zoals De Bourgondiërs, Ouder, Hey Paul, Het mirakel van Schuman) makkelijk te vinden in de VRT MAX-app. Ook deze sterkhouders komen dit najaar terug:
 

 • Bless the mess: MNM-dj's en hartsvriendinnen Kawtar Ehlalouch & Anushka Melkonian delen levenslessen waar niemand hen ooit voor waarschuwde.
   
 • De popcast van de week: Stijn Van de Voorde laat zijn licht schijnen over het popnieuws. Hij krijgt daarbij de hulp van een bekende gast.
   
 • 22 min stomme vragen: Omdat je dacht dat je al alles wist over alles en iedereen, stellen Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert van MNM 22 min lang stomme vragen. Vragen die jij nooit zou durven stellen.
   
 • 90 minutes: Wie alleen iets van voetbal kent, kent niets van voetbal. Aster Nzeyimana, Filip Joos, Sam Kerkhofs en Steven Defour bespreken de voetbalactualiteit.
Block image

Op de hoogte blijven van nieuws rond VRT MAX?