Mauro Meurisse
Mauro Meurisse
TV Expert Premium Partnerships
24/08/2022
Vanaf maandag 29 augustus pakt VRT uit met een sterk najaarsaanbod voor alle Vlamingen. Gevarieerd en verrassend, daarmee vatten we het nieuwe VRT-najaar en meteen ook 2023 samen. Eén en Canvas blijven ijzersterke lineaire kanalen, maar vergroten door hun integratie met VRT MAX ook meer en meer hun digitale voetafdruk. Dit is het najaar van Canvas.

Canvas brengt zoals steeds compromisloze topkwaliteit. Nieuws en duiding is er dagelijks met Terzake en De afspraak. En voegt daar een extra focus op comedy en satire aan toe met De ideale wereld met Ella Leyers (voortaan vier keer per week, vanaf 29/08).

In de tweede reeks van Taxi Joris (vanaf 30/08) neemt Joris Hessels opnieuw de tijd om met zijn taxi een aantal boeiende passagiers op hun bestemming te brengen.

Na een verbouwing van 11 jaar opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen op 24 september éindelijk opnieuw zijn deuren. Tijdens de koortsachtige laatste weken voor de heropening nodigt Thomas Vanderveken drie weken lang een bekende gast uit voor een exclusieve preview op een van de topstukken uit de rijke collectie in Een nacht in het museum (vanaf 20/09).

Ook later dit najaar op Canvas: Winteruur, Fake news & ik met journalist Tim Verheyden, een nieuwe reeks van Alleen Elvis Blijft Bestaan en Kampioenenjaar, een docureeks over het voetbalseizoen van Genk in 2010-2011.

Canvas 25 jaar

Op 1 december 2022 is het exact 25 jaar geleden dat de zender van start ging. Om dat te vieren, organiseert Canvas in samenwerking met Woestijnvis een jubileumavond in de vorm van een tafelquiz. Een quiz met een flinke portie humor waarbij niet alleen de vragen uit het Canvas-archief komen, maar ook de deelnemers zelf. De quiz wordt in goede banen geleid door een verrassend presentatieduo: Canvas-icoon Phara de Aguirre en Thomas Huyghe, een jongen die heel erg zijn best doet.

Block image

Internationale topfictie

Canvas pakt dit najaar opnieuw uit met een aantal sterke internationale fictiereeksen. De misdaadseries zitten als vanouds op zaterdag, maar de andere topreeksen verhuizen dit najaar van woensdag naar zondag. Op VRT MAX kan je ze natuurlijk altijd en overal bekijken, én meteen integraal van bij de start op Canvas. Blikvangers zijn onder meer Conversations with Friends (de opvolger van Normal People), This England (met Kenneth Branagh als Boris Johnson), The Responder (met een indrukwekkende Martin Freeman) en nieuwe seizoenen van Killing Eve en State of the Union.

Block image

Beklijvende documentaires

Naast sterke eigen producties brengt Canvas ook dit najaar een selectie van de allerbeste buitenlandse documentaires over uiteenlopende onderwerpen:

  • true crime reeksen als Murder in the Bayou, over acht onopgeloste moorden op jonge vrouwen in een stadje in Louisiana (vanaf 22/8)
  • documentaires met een historische insteek, zoals het tweeluik Ankie, over de dodelijke terreuraanslag op het Israëlische olympische team tijdens de Spelen in München in 1972
  • auteursdocumentaires als Survivors (van Anna Fitch en Arthur Pratt), over de inzet van een aantal hulpverleners tijdens de Ebola-crisis in Sierra Leone in 2014 (31/8)
  • internationale ‘current affairs’ documentaires als The Whistleblowers: Inside the UN is een ontluisterende BBC-documentaire over de manier waarop de Verenigde Naties omgaan met klokkenluiders in eigen rangen
  • muziekdocumentaires als My Life as Rolling Stone: daarin blikken de drie overlevende Stones (Mick Jagger, Keith Richards en Ron Wood) terug op 60 jaar Rolling Stones.
Block image

Weten hoe je je als adverteerder kan linken aan al die topcontent?

Contacteer ons voor meer info over onze Premium Partnerships