Rudi Janssens
Rudi Janssens
Chief Commercial Officer
24/08/2022
Goeie muziek, boeiende verhalen en sterke persoonlijkheden: Het najaar van VRT Radio schiet uit de startblokken met enkele opvallende vernieuwingen in de zendschema’s. Dit is het najaar van Radio 2, Radio 1, MNM, StuBru en Klara.

Radio 2

Peter Van de Veire wordt vanaf begin 2023 dé ochtendstem van Radio2 in een nieuwe nationale ochtendshow, tussen 6 en 9 uur. Daarnaast blijft regionale berichtgeving belangrijk. Naast de regionale berichtgeving op het digitaal platform van VRT NWS, brengt Radio2 elke weekdag zeven regionale nieuwsbulletins op de radio. Ook het regionale middagprogramma tussen 12 en 13 uur blijft inzoomen op wat er gebeurt in de regio en er komt een extra regionaal aanbod in het weekend, met onder andere aandacht voor toerisme en cultuur.

Voortaan hoor je elke weekdag tussen 10 en 12 uur een gloednieuw programma op Radio2, met Ann Reymen en Daan Masset. De twee gidsen je door het leven met praktische tips waar je echt iets aan hebt. De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod: lifestyle, gezondheid, sport, natuur, cultuur en alles wat jou bezighoudt.

De Inspecteur, Sven Pichal, blijft de rots in de branding voor alle consumentenvragen. Vanaf september maakt hij ook een wekelijkse podcast: WinWin. Ook deze podcasts komen eraan dit najaar

Block image

Radio 1

In het nieuwe programma Voorproevers gaan Linde Merckpoel, Koen Fillet, Annemie Peeters, Annelies Moons en Bent Van Looy opmerkelijke gasten ontvangen die een eigen verhaal hebben.

In Het uur van de waarheid duikt Kobe Ilsen in de wondere wereld van bedrog, nepnieuws en complotten en spreekt hij met factcheckers, experten en luisteraars over de moeilijke zoektocht naar wat feit is en wat fictie. Het programma is ook te beluisteren als podcast.

Op maandag 5 september is het uitkijken naar de eerste uitzending van Duyster op Radio 1. 17 seizoenen lang draaiden Ayco Duyster en Eppo Janssen plaatjes op Studio Brussel, onder het credo 'rustig, maar ongedurig'. Nu vindt Duyster een thuis op Radio 1, elke maandagavond tussen 22 uur en middernacht.

MNM

MNM zet het najaar in met een knal en speelt op 30 augustus opnieuw een levensgroot spel verstoppertje tijdens de tweede editie van The Catch. Twee MNM-dj's verstoppen zich in Disneyland Parijs en vijftig duo's van luisteraars gaan naar hen op zoek.

Dit najaar zijn er ook weer heel wat vaste waarden van de partij, Kawtar & Keyaert loodsen je opnieuw door de ochtend en Gillis & Govaerts zijn je trouwe gezelschap tijdens de spits.

Maar er is nog meer: MNM zet dit najaar in op een sterke beleving met een gloednieuwe editie van De Strafste School en de MNM1000. De jongerenzender van VRT bestaat ook 5000 dagen en zorgt ervoor dat de luisteraar dit vanop de eerste rij kan meemaken.

Block image

StuBru

Na een zomer vol ge-Switch wekt Fien Germijns weer elke ochtend de StuBru-luisteraars, samen met Thibault Christiaensen. Vanaf maandag 5 september presenteert Pien Lefranc van maandag tot en met donderdag elke middag tussen 12 en 13 uur.


Eva De Roo keert terug naar de vooravond en gidst elke weekdag de Studio Brussel-luisteraars door de avondspits. In Flo Late Late neemt Flo Windey iedereen mee de avond en de nacht in. Alles mag en alles kan!

Block image

Klara

Klara pakt uit met een wervelend najaar en trekt eropuit, met onder meer een nieuwe editie van Iedereen Klassiek in Brugge en de Klara Top 100. Eind september kampeert Klara alvast een week in het Antwerpse KMSKA, dat de deuren weer opent na een grondige renovatie die 11 jaar duurde. Lees meer over de overkoepelende zenderprojecten.

Streams De Tijdloze en Radio2 Bene Bene

Stijn Van de Voorde wordt, naast Roos Van Acker, de vaste stem van De Tijdloze. Vanaf maandag 5 september hoor je Stijn van 16 tot 18 uur live op de muziekstream. Roos presenteert 's ochtends van 8 tot 10 uur.


Radio2 Benebene blijft zorgen voor 24/7 muziek uit België en Nederland. Geniet de hele dag lang van artiesten van bij ons.

Adverteren op VRT-radio?