Wouter De Bruyn
Wouter De Bruyn
Media Adviseur Radio 2
27/06/2023
De radiozenders van VRT vieren de zomer op alle platformen en dat vanop de eerste rij! Verwacht je aan de beste muziek, live-verslaggeving, -optredens, en -festivals! Een ideaal moment voor adverteerders die willen meesurfen op die vibes en graag nog die extra mile willen binnenhalen voor het einde van de zomer.

RADIO2

Siska en Niels trappen de zomer van Radio2 af en presenteren de eerste week van juli tussen 9 en 12 uur Radio2 Zomerhit. Sharon Slegers staat de hele zomer op met de luisteraars in Sta op met Radio2. Ze laat hen weten waar ze in Vlaanderen moeten zijn om iets fijns te beleven.

In Camping Karolien nodigt Karolien Debecker elke zaterdag tussen 8 en 11 uur een Bekende Vlaming uit. En in Radio2 Mysteries ontrafelen Mysteriejagers Ward Schouppe en Sam De Meulder acht mysteries doorheen heel Vlaanderen. 

Studio Brussel is dé festivalzender

Bij Studio Brussel beleef je alle zomerfestivals vanop de eerste rij. Na CORE , Graspop en Rock Werchter plant Studio Brussel op nog twee andere terreinen een volledige radiostudio neer: Tomorrowland en Pukkelpop.

Block image

Maar ook de andere festivals (40 in totaal!) kan je volop meemaken.. Dagelijks krijg je een vooruitblik, de beste verhalen én kun je tickets winnen. De hele zomer lang trekken reporters ook naar verschillende festivallocaties.

MNM is overal

De jongerenzender vestigt zich van 3 juli tot en met 20 juli in Brussel en maakt daar live radio vanop het Muntplein. Van 24 juli tot en met 13 augustus trekt de radiozender naar de zeedijk van Bredene voor MNM Summertime.

Block image

In juli en augustus neemt Manu Van Acker samen met Charlotte Sieben de MNM Ochtendshow voor zijn rekening. Tegelijkertijd bestormen Sander Gillis en Laura Govaerts allerhande podia met hun Gillis & Govaerts Liveband. Je kan hen heel de zomer live aan het werk zien op allerlei events in Vlaanderen.    

MNM-dj’s Cato Peeters, Esther Nwanu en Jaël Ost gaan als de MNM Summer Squad naar de luisteraars toe en brengen ter plaatse verslag uit, van de leukste festivals tot de gezelligste zomerbars. 

Radio 1

Vanaf begin juli wordt literaire held Tom Lanoye naar aanleiding van zijn 65ste verjaardag geëerd met de Radio 1-podcast Viva Lanoye.

Culture Club zomer is elke zaterdag te gast op een culturele locatie. En ook #Weetikveel is helemaal terug! Elke weekdag om 12 uur komen opnieuw de meest diverse onderwerpen aan bod.

Klara

Vanaf maandag 26 juni krijg je op Klara twee maanden lang de ideale, klassieke vakantiesoundtrack tijdens De zomer van Klara met live-uitzendingen vanuit Knokke en Mu.ZEE in Oostende, Walden Festival in Brussel, Contius Bach Festival in Leuven, MA Festival in Brugge, Laus Polyphoniae in Antwerpen en tijdens het Preludium-concert voor de Nationale Feestdag.

Benieuwd hoe de VRT-radiozenders jouw merk kunnen doen viben?

Contacteer ons. We helpen je graag verder.