Hilde Leemans
Hilde Leemans
Business Developer Creative Partnerships
25/01/2023
In 2020 kreeg de muzieksector het hard te verduren. Live spelen kon niet, releases werden uitgesteld, jobs gingen verloren. Als antwoord was er de ‘Week van de Belgische muziek’: één grote liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem. Ook dit jaar bundelen alle VRT-netten opnieuw de krachten met tal van initiatieven voor luisteraars en bijhorende opportuniteiten voor adverteerderds.

Eén trakteert op het grootste Belgische muziekfeest van het jaar

Eén geeft het startschot met de MIA’s, het grootste Belgische muziekfeest van het jaar. Daarnaast krijgt Jeroen Meus vanaf maandag 30 januari elke dag muzikaal bezoek in Dagelijkse kost. Later op de avond krijgen ook Blokken en De dag van vandaag een muzikaal sausje. 

Canvas viert nieuw en gevestigd talent

Block image

Canvas maakt opnieuw een dagelijkse afspraak met Belpop. De documentaire Stier & Schorpioen biedt een unieke inkijk in het ontstaansproces van het album van rapper Zwangere Guy en Plan A volgt vijf beloftevolle Belgische talenten.

VRT MAX verzamelt Belgische muziekparels

Block image

VRT MAX eert muzikale helden van bij ons met liveshows, muziekdocu’s, podcasts, interviews, dj-sets,... De nieuwe fictiereeks De Studio’s volgt jongeren die hun muzikale droom najagen en de serie Achter de Artiest biedt een inkijk achter de schermen van artiesten.

Studio Brussel kampeert in muziekstad Sint-Niklaas

Stubru verleidt met massa’s Belgische concerttickets. Eén luisteraar wint die hele verzameling en mag zich opmaken voor een Belgisch concertjaar. De zender slaat zijn tenten op in muziekstad Sint-Niklaas met de finale van De Nieuwe Lichting en tal van concerten.

Radio 1 betovert met Belpop

In Belpop Helden brengen grote Belgische namen een muzikaal eerbetoon aan hun voorbeeld. Ayco serveert uitgelezen Belgische muziek, Ilse Liebens ontvangt muziekproducers uit eigen land en Friedl heeft muzikale duizendpoot Jean Blaute te gast.

Radio2 gaat op zoek naar het beste Belgische nummer

Block image

Achter de Artiest zet opnieuw de spotlights op bandleden van artiesten. De nieuwe show Goeiemorgen Morgen! ontvangt oa Natalia. In Radio2 BeneBene vallen er concerttickets te winnen en Radio2 BeneBene1000 gaat op zoek naar het beste Vlaamse nummer aller tijden.

MNM krijgt bezoek van Belgische toppers

Kawtar & Keyaert krijgen bezoek van Vlaamse toppers. Gillis & Govaerts halen alles uit hun platenkast en brengen een Belgische cover op hun populaire TikTok-kanaal. MNM-luisteraars kunnen niet alleen genieten van muziek, maar ook concerttickets winnen.

Klara eert jong talent én gevestigde waarden

In Espresso doen jonge muzikanten hun ding met Belgische parels. In Ampersand bepalen Belgische artiesten het thema van de dag en Music Matters nodigt Belgische componisten uit. Maestro verdiept zich in de geschiedenis van de Belgische muziek en Klara Live laat genieten van concerten van Belgische orkesten, ensembles en muzikanten.

Adverteren in een muzikale context?

Contacteer ons voor meer info