Lissa De Peuter
Lissa De Peuter
Senior Marketing Executive
07/09/2018
Back to reality! De schoolvakantie is voorbij, de kinderen gaan terug naar school, de chaos op de weg maakt terug zijn intrede. Tijd om eens te kijken wat onze radiozenders dit najaar van plan zijn. Zo kan je als adverteerder je mediaplan afstellen op basis van de kwalitatieve doelgroepen van de VRT-radionetten. Onze matchmakers staan je hierin graag bij.

Radio 1

Vanaf deze week begint Radio 1 met een nieuwe voormiddag-programmatie met een aantal kersverse gezichten: zo presenteren Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck afwisselend De Ochtend.

Karolien Debecker buigt zich in Bij Debecker over maatschappelijke thema’s en treedt hiermee in de voetsporen van het radio-icoon Jan Hautekiet, die dit jaar met pensioen ging. Haar ervaring bij Generation M op MNM zal haar goed van pas komen. Ten slotte zal Sofie Lemaire in het nieuwe programma De Wereld van Sofie telkens inzoomen op een bepaalde levensvraag, waarbij ze op zoek gaat naar de antwoorden, samen met boeiende gasten.

Naast al deze nieuwe gezichten kunnen de Radio 1-luisteraars nog steeds rekenen op enkele vertrouwde vaste waarden, dit najaar vanuit een vernieuwde studio. Bovendien zullen alle programma’s te volgen zijn via een livestream op radio1.be.

Het volledige programmaschema

Radio 2

Terwijl alle radiozenders zich opmaken voor de start van het najaar, gaat bij Radio 2 de zomer gewoon door. Dit doen ze met Plaat Préférée, in navolging van het populaire zomerprogramma Plage Préférée.

Daarnaast staan er ook een aantal acties op het programma waaronder de 1000 klassiekers, op gang gebracht met de 1000 klassiekers on tour. In november en december doet Radio 2, met alliantiepartner Spar, verschillende steden aan om op zoek te gaan naar de 1000 Klassiekers.

Wil je als adverteerder partner zijn van een van de leuke zenderprojecten op Radio 2? Neem dan een kijkje op onze Creative Partnerships pagina.

Het volledige schema van Radio 2

MNM

Laat ons eerlijk zijn: het liefst zouden we willen dat het weekend al op vrijdag start. Bij MNM hebben ze dit goed begrepen. Vanaf dit najaar start het weekend bij hen al op vrijdagochtend #Friyay.

Op 9u zorgt Brahim alvast voor een knallende start van het weekend met Sing Your Song Deluxe, gevolgd door ’T is vrijdag! met Bart De Raes. Hierdoor wordt het weekendgevoel nog meer aangezwengeld. 

Naast de vroege start van het weekend, zijn er tijdens de weekdagen enkele nieuwigheden. Dorianne zal de presentatie van Generation M voor haar rekening nemen, na het vertrek van Karolien Debecker. Tussen 18 en 20u draait Laura Govaerts de grootste hits. Zowel on air als online zal zij experimenteren met muziekavonturen voor MNM.

Wil je als adverteerder een jonge doelgroep bereiken aan de hand van een van de zenderprojecten op MNM? Slechts 1 adres: ons creative partnership-team.

Het volledige schema van MNM

Studio Brussel

Bij Studio Brussel zetten ze de vertrouwde programmatie verder, mits enkele kleine uitzonderingen. Vanaf dit najaar presenteert Bouba -‘Het leven is geen ponykamp’- Kalala het nieuwe programma Bellen met Bouba, van maandag tot donderdag om 18u.

Op vrijdag zet Gunter D. himself het weekend in gang met het nieuwe programma Kamping Kitsch Club: sfeer gegarandeerd! En in het weekend gaat het feest gewoon door met een heleboel oude en nieuwe DJ’s: Black Mamba, DJ Licious, Charlotte De Witte, Lefto en Sheridan passeren wekelijks de revue.

Het volledige schema van Studio Brussel

Naar goede gewoonte komt ook De Warmste Week er weer aan. Bekijk hieronder een van de campagnevideo's:

Graag meer weten over De Warmste Week 2018? Lees er meer over in dit artikel.

Klara

Voor klassieke muziekfans, maar 1 adres: vanaf september staan er ook bij Klara enkele kersverse programma’s op de planning. Zo is Klara Live er élke weekdag en, bij grote concerten, ook op zaterdag. Bij het ochtendprogramma Espresso komt er versterking van presentatrice Clara De Decker. Daarnaast wordt het programma Promenade herdoopt tot Klara serveert, dat ook tijdens de zaterdaglunch de perfecte soundtrack zal zijn.

Op vrijdag presenteert Werner Trio het nieuwe programma Vrijdag waarin maatschappelijke thema’s en vragen aan bod komen. Een andere nieuweling in de programmatie is Music Matters tijdens het weekend: Olav Grondelaers maakt de luisteraars wegwijs in de actualiteit van klassieke muziek, wereldmuziek en jazz.

Ook online zorgt Klara voor de nodige content. Vanaf september verschijnen er op klara.be nieuwe afleveringen van Dagelijkse Kunst (met o.a. Piet Goddaer, Muriel Scheire, Seppe Nobels, Lieve Blancquaert, Tom De Cock en Peter Verhelst).

Het volledige schema van Klara