Var, it's a match!

Var is een mediaregie die reclameruimte aanbiedt bij de content van VRT-radio, -tv en -websites. Daarnaast geven we creatief media-advies in de ruimste betekenis van het woord. Var is de link tussen je campagne en...

  • VRT-radio: we zorgen voor de reservering en mediaplanning van reclameruimte (spots en billboards) op Radio 1, Radio 2, Studio Brussel, MNM en Klara. Daarnaast kan je je merknaam verbinden aan een van de vele radio-evenementen of -acties.

  • VRT-televisie: adverteerders kunnen een tweejarig alliantiepartnership aangaan met Eén, Canvas of beide. Daarnaast kunnen overheidsinstellingen, vzw's van algemeen welzijn, humanitaire, sociale en culturele organisaties de burger informeren over hun beleid via Boodschappen van Algemeen Nut.

  • de VRT-websites en -apps: adverteren kan ook op de websites en apps van de radio- en tv-netten van VRT, die tot de sterkste mediawebsites van Vlaanderen behoren.

Op die manier realiseert de Var een gedeelte van de eigen inkomsten van de VRT.

Historiek

De nv Var werd in 1990 opgericht als een naamloze vennootschap en is vandaag een 100% dochteronderneming van de VRT.  

Samenwerking in binnen- en buitenland

Var werkt samen met andere audiovisuele regies in binnen- en buitenland om mediaprofessionals optimaal te ondersteunen met hun plannen. 

Var maakt deel uit van de Belgische Vereniging van de Audiovisuele Media (VIA), The Radio Group die de vier radioregies in België groepeert en van de R12 waar Belgische regies samenkomen rond sectorinitiatieven. Op internationaal vlak is Var actief lid van egta, de vakvereniging van audiovisuele regies in Europa.

Leden Raad van Bestuur

  • Frederik Delaplace, voorzitter
  • Philippe Beinaerts, bestuurslid
  • Jacqueline Smit, bestuurslid