Silke  Deliens
Silke Deliens
Marketing Executive
15/12/2023
Ook dit voorjaar gaat VRT CANVAS de confrontatie aan met spraakmakende topics en zoekt het de grenzen op met programma's die het verschil maken. Verdiepende actuaprogramma’s, eigen en internationale documentaires, de beste buitenlandse fictie, cultuur in alle vormen en humor blijven de pijlers voor een boeiend voorjaar.

In het dubbele verkiezingsjaar 2024 zijn de duidingsprogramma’s Terzake, De afspraak en De afspraak op vrijdag meer dan ooit betrouwbare bakens in een tsunami van informatie. Verbonden in één set in de nieuwe multifunctionele studio wordt alles in gereedheid gebracht voor een historisch nieuwsjaar.

Verrassende en gedurfde human Interest

In Op een ander gaat Karine Claassen op bezoek bij gewone mensen in ongewone en moeilijke toegankelijke leefwerelden. Na de spraakmakendere reeksen over kindermishandeling, partnergeweld en oudermishandeling geeft Hilde Van Mieghem in het sluitstuk van de reeks Als je eens wist een gezicht aan siblinggeweld. ​

Block image

Met de HA! van Humo bekroonde Het proces dat niemand wou doen 8 vrouwen hun persoonlijk verhaal over de gemediatiseerde zaak rond Bart De Pauw, maar ze plaatsen hun verhaal ook in perspectief.

De vier seizoenen van Bart Moeyaert portretteert de veel gelauwerde auteur in de emotionele overgang naar zijn 60ste levensjaar, het jaar waarin hij ook 40 jaar schrijverschap viert. 

Block image

In ​De mens achter de Oorlogreporter(s) krijgen we te zien in indringende ​ en kwetsbare één-op-ééngesprekken met Gilles De Coster en gerenommeerde conflictjournalisten. De documentaire Ruiters werpt dan weer een unieke en ongeziene blik op de exclusieve wereld van de paardensport. 

Cultuur, comedy en sport

Block image

VRT CANVAS ademt in 2024 ook cultuur met James Ensor- De man achter het masker en Stefaan Degand maakt zijn muzikale droom waar in Bozar met Maestro Degand. In De Toots sessies presenteren Belgische artiesten in de week van de Belgische muziek hun nieuwe werk.

Maar er mag gelukkig ook veel en vaak gelachen worden, daar zorgen Ella en co voor in De ideale wereld. En later dit voorjaar mogen de beste comedians van dit moment shinen in de comeback van Comedy Casino. Amélie Aelbrecht, Vincent Voeten en Jade Mintjens zullen alvast op post zijn.

Block image

En laat ons vooral de vaste afspraken onthouden! Op maandag kan je bij Extra time en spelverdeler Filip Joos naar goede traditie terecht voor analyse van het voorbije voetbalweekend. Op zaterdag is Vranckx een vast ankerpunt voor een blik op onze woelige wereld.

De best internationale series, films en documentaires

Block image

Op zaterdag staan traditioneel de beste internationale thrillers en misdaadverhalen (The Suspect, 2de seizoen The Capture, Landscapers, ...). Op zondag is er topfictie in diverse genres en over uiteenlopende onderwerpen (komische dramareeks Bupkis, Dopesick, …).

Block image

En op woensdag en vrijdagavond heb je de beste films (The worst person in the world, C’mon c’mon, Madres parelelas, Triangle of sadness) en documentaires (The man who stole 'The scream', 20 Days in Mariupol, David Bowie: Moonage daydream).

Ook jouw merk linken aan de gedurfde en straffe content van VRT CANVAS?

Onze Premium Partners worden extra verwend in 2024. Wil je meer weten over de opties om je merk te linken aan VRT of heb je interesse om samen met ons te bespreken wat de creatieve 360°-mogelijkheden zijn van een creative partnership over alle VRT-media heen? Contacteer ons.