Jordan Bowring
Jordan Bowring
Marketing Executive
14/12/2023
VRT 1 zorgt dit voorjaar voor een gevarieerd en uitgebreid aanbod voor jong en ouder vol dromen, spanning, verwondering, humor en verrassing. Dat doet VRT 1 onder andere met de vaste waardes waar het zo gekend en geliefd voor is. Ontdek de programmatie.

Steengoede fictie

Block image

Zo heb je het 2de seizoen van de succesvolle komische reeks Chantal met Maaike Cafmeyer in de hoofdrol en Juliet, een gloednieuwe crimireeks, waarin politie-inspecteur Juliet (Charlotte De Bruyne) terugkeert naar haar geboortestreek aan de Vlaamse kust na de de dood van haar vader.

Programma's waar je iets van opsteekt

Block image

“Hoe gemakkelijk trap je in de val van phishing-mails?” en “Is ons internetabonnement trager dan ons wordt beloofd?” In Factcheckers gaat het onderzoektrio Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken in een steeds meer gedigitaliseerde wereld feiten checken. 

Siska Schoeters gaat in Durf te vragen opnieuw geen enkele vraag uit de weg. Ze ontvangt elke week een straffe groep mensen waaraan we stiekem vragen willen stellen. Kamal Karmach gaat in het 3de seizoen van Andermans zaken onverminderd door met zijn missie: ondernemers in moeilijkheden helpen. 

Block image

En in Gewoon buitengewoon, duiken we via een zevendelige docureeks in het leven van een van de meest bijzondere middelbare scholen van Vlaanderen - Inspirant aan zee/ BuSO – waar jongeren met een verstandelijke beperking hun eigen weg in het leven proberen te zoeken.

Programma's die je raken

Dieter Coppens zwaait voor het 3de seizoen de deuren open van Restaurant misverstand en neemt opnieuw acht bijzondere mensen met jongdementie onder de arm. 

Block image

In Francisco Desir (#LikeMe & Groeien en Bloeien) gaat Francisco op zoek naar een ontbrekend stukje van zijn identiteit en droomt hij ervan terug te keren naar Haïti en zijn familie te ontmoeten.

Block image

In het nieuw wondermooi programma Niks te zien gaat Karl Meesters op reis met muzikanten als Coely en Pommelien Thijs - een reis die ze niet per se met hun ogen, maar vooral met hun oren op scherp beleven.

Sven de Leijer, Gloria Monserez en Philippe Geubels zorgen voor vlinders in de buik met Hotel romantiek, terwijl Tom Waes voor spanning zorgt met het langverwachte tweede seizoen van Kamp Waes.

Programma’s voor het hele gezin

Om in 2024 jong en oud te bereiken, zet VRT 1 in op een breed aanbod om samen met het hele gezin of met vrienden te beleven. Zo is het dit voorjaar samen genieten van Homo universalis en shows als Het gala van de Gouden K's, de MIA's en de Kastaars!. In mei kan je supporteren voor Mustii die ons land vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. 

Block image

Je favoriete vriendengroep is ook weer van de partij met het 2de seizoen van Dertigers of heb je vooral zin om te quizzen, te lachen en een centje te verdienen? Dat kan met Switch (in de kerst- en paasvakantie) of met De dag van vandaag.

Block image

De kracht van muziek staat ook centraal in het gloednieuwe programma Ik vraag het aan met Niels Destadsbader, waarin hij ontdekt welk bijzonder verhaal er achter de favoriete nummers van bekende en onbekende Vlamingen zit.

Bij Groeien en bloeien, een warme familie-sitcom, kom je terecht in een arena waar iedereen komt en die iedereen kent. En in De droomfabriek maken Bart Peeters en Gloria Monserez, samen met Maaike Cafmeyer, live dromen van heel Vlaanderen waar.

Ook jouw merk linken aan de sterke content van VRT?

Onze Premium Partners worden extra verwend in 2024. Wil je meer weten over de opties om je merk te linken aan VRT of heb je interesse om samen met ons te bespreken wat de creatieve 360°-mogelijkheden zijn van een creative partnership over alle VRT-media heen? Contacteer ons.